BusinessCompaniiStartup

Sunt ultimele zile de înscrieri pentru „Stagii pe bune” 2014

Stagii pe buneStudenţii în domeniul IT&C care îşi doresc să acumuleze experienţă profesională de calitate pe durata verii mai au la dispoziţie trei zile pentru a aplica pentru una dintre poziţiile de stagiu disponibile pe platforma „Stagii pe bune”. Aplicaţiile se realizează online la http://stagiipebune.ro până duminică, 11 mai.

„Stagii pe Bune” este programul oficial de stagiatură al celor mai importante centre universitare în domeniul IT&C din România, printre care se numără Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti sau Facultatea de Informatică din Iaşi. Cea de a zecea ediţie a programului a debutat pe data de 13 februarie, iar tinerii care îşi doresc să facă primul pas în carieră încă din perioada facultăţii pot aplica până duminică, 11 mai, pentru una dintre poziţiile de stagiu disponibile pe platforma http://stagiipebune.ro.

Peste 1300 de tineri au aplicat până în prezent la cele 750 de poziţii de stagiu oferite de cele 55 de companii participante în program. În plus, tinerii au avut ocazia să afle mai multe despre oportunităţile care le stau la dispoziţie şi să discute în mod direct cu unii dintre cei mai apreciaţi angajatori din domeniu la cele două evenimente „Stagii pe bune” care au avut loc pe 22 martie la Bucureşti şi pe 29 martie la Iaşi.

„Am fost impresionaţi de numărul mare de studenţi care au participat la evenimentele „Stagii pe bune” din 2014, iar acest lucru ne arată faptul că tinerii conştientizează astăzi importanţa experienţei profesionale pe care o pot câştiga efectuând un stagiu de practică pe durata verii. Peste 750 de participanţi au venit la evenimentele din Bucureşti şi Iaşi pentru a se informa şi a cunoaşte reprezentanţi ai unora dintre cei mai doriţi angajatori din domeniu. Am primit feedback excelent atât de la companiile partenere, cât şi de la studenţi şi ne bucurăm să vedem că astăzi, după 10 ani, „Stagii pe bune” a devenit un proiect de referinţă, relevant şi util pentru toţi cei implicaţi”, a declarat Vlad Posea, coordonator proiect „Stagii pe bune”.

Poziţiile de stagiu disponibile pe platforma „Stagii pe bune” se diferenţiază prin faptul că oferă tinerilor şansa de a înţelege ce presupune o carieră în domeniu lucrând alături de profesionişti pe proiectele tehnice ale companiei. Oportunităţile de dezvoltare personală şi profesională nu se opresc aici, studenţii beneficiind de mentorat şi suport continuu oferit de oameni cu experienţă.

La finalizarea programului de practică, cei mai buni dintre stagiari au posibilitatea de a continua colaborarea în cadrul companiei, iar angajatorii din domeniul IT&C dau dovadă de flexibilitate şi le permit tinerilor să îşi stabilească programul în aşa fel încât să îşi poată continua studiile. În plus, studenţii din ani terminali pot alege să îşi realizeze lucrările de diplomă în parteneriat cu o parte dintre companiile partenere „Stagii pe bune” şi au astfel acces la resurse de ultimă generaţie şi burse de cercetare.

„Organizarea acestei ediţii a fost excelentă! Cred că promovarea iniţiativei şi-a atins obiectivul, iar dovada consta în participarea deosebit de numeroasă din partea studenţilor care ne-au adresat o mulţime de întrebări legate de programele de stagiu oferite”, a declarat Cătălin Georgian, Fondator al Companiei Advahoo.

„Ca în fiecare an observăm o îmbunătăţire continuă a organizării şi promovării proiectului, participanţi şi aplicanţi mai mulţi şi mai interesanţi. Un succes!”¸ a completat Carmen Buruiană, HR Manager Bitdefender.

Aplicaţiile pentru unul dintre programele de stagiu disponibile pe platforma http://stagiipebune.ro continuă până duminică, 11 mai, iar selecţia finaliştilor va fi realizată conform procedurilor de recrutare interne ale fiecărui partener în perioada 13 mai – 3 iunie. Stagiile de practică au o durată medie de 3 luni şi se finalizează pe data de 1 octombrie 2014, o dată cu începerea noului an universitar.

Asociaţia Studenţi şi Profesionişti IT&C (ASPI) este o organizaţie neguvernamentală pornită în 2006 de Bogdan Iordache, Vlad Posea, Sami Potârca, Dragoș Cârciumaru și Daniel Petrescu, absolvenți ai Universității Politehnice București. Asociația își propune să îmbunătățească colaborarea dintre industria de IT&C și facultățile de profil. ASPI organizează din 2005 programul de stagii ”Stagii pe Bune” și din 2012 programul de lucrări de diplomă în cotutelă ”Diplodocus”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button