Uncategorized

Start la CONNECTION 2013

Katie Rizvi, Asociația Little People România; Ionut Stanimir, BCR; Vlad Craioveanu, The HUB Bucharest; Chris Worman, TechSoupPeste 150 de antreprenori și inițiative sociale se reunesc pe parcursul celor două zile ale conferinței (14-15 martie 2013) la Connection 2013, eveniment organizat de The HUB Bucharest, alături de Fundația ERSTE și good.bee. Gadget &Trends ia pulsul evenimentului și vă ține la curent cu trendurile în ceea ce privește învățarea și implementarea modelelor de business în proiectele sociale.

de Marian Crăciun și Oana Coșman

Am aflat că nu mai puțin de 30 de speakeri din România și din străinătate, profesioniști în diverse domenii, vor împărtășii din practica lor pe parcursul celor două zile ale conferinței. Programul cuprinde prezentări, workshopuri interactive, exemple de bune practici, precum și grupuri de discuții pe teme și proiecte concrete.

Vlad Craioveanu, co-fondator The HUB Bucharestsusține că acest eveniment este doar una dintre soluțiile pe care le-a pregătit pentru a rezolva nevoia de cunoaștere și de inspirație din acest domeniu. Craioveanu speră ca, prin intermediul invitaților internaționali, și prin prezentarea proiectelor de succes din regiune, să încurajăm creșterea numărului inițiativelor inovatoare, cu impact social, atât în România cât și în ECE.

Agenda primei zile a conferinței a cuprins teme precum: abilitatea de a inova; colaborarea instituțiilor publice, a companiilor și a antreprenorilor în beneficiul proiectelor sociale; rolul media în problemele sociale; finanțarea și sustenabilitatea afacerilor sociale; rolul tehnologiei în creșterea angajamentului; impactul social și modelele de business.

Afacerile sociale oferă o oportunitate de a furniza servicii și de a acoperi acele goluri ale pieței ce nu sunt abordate de societatea civilă, companiile private sau administrația publică. Nu voi spune niciodată că aceasta este calea cea mai bună de a progresa sau de a construi societăți mai puternice, dar este un instrument care merită să fie încercat; atunci când funcționează, este sustenabil, scalabil, și are un potențial uriaș de a îmbunătăți totul, profund și pe termen lung”

Chris Worman, Director of Program Development la TechSoup Global Network, moderatorul conferinței.

Unul dintre lucrurile sale favorite în ceea ce privește afacerile sociale este faptul că poate gestiona probleme neatrăgătoare, oferind servicii mai eficiente, mai rapide și mai bune decât înainte.

Sper ca oamenii să rețină asta când se gândesc la ce este o afacere socială. Până la urmă, dacă ceva nu merge bine și poate fi îmbunătățit în beneficiul tuturor, salvând timp, bani și griji, nu este asta o afacere socială?”

Chris Worman, Director of Program Development la TechSoup Global Network.

Printre invitații primei zile de conferință se numără următorii speakeri: Bogdan Braicu (Managing Director, Organizația Umanitară Concordia), Franz Karl Prüller (Director of Programme Social Development, ERSTE Foundation), Ionuț Sibian (Executive Director, FDSC), Ionuț Stanimir (Director Comunicare, BCR), Karl Heinz Fellinger (CFO, good.bee), Katie Rizvi (Co-Fondator, Asociația Little People România), Melissa Pailthorp (Senior Manager Citizenship and Public Affairs CEE, Microsoft), Oana Țoiu (Director Executiv, KCMC), Patrick van der Pijl (CEO, Business Model Inc), Phillip Henderson (Președinte, Surdna Foundation) și Ruth Puttick (Development Manager Social Innovation, NESTA).

“Ideile noastre se nasc din credința că se pot construi afaceri prospere care pot susține comunitățile locale să progreseze pe termen lung. Cultivarea inovației poate schimba paradigme sociale, și totodată poate asigura creșterea economică; amândouă sunt esențiale pentru schimbarea de care avem nevoie cu toții”, a mai spus Vlad.

Connection 2013 este organizat de The HUB Bucharest împreună cu Fundația ERSTE și good.bee, avându-i alături pe BCR, Coca-Cola HBC România, Starbucks, Institutul Aspen România și beneficiind de suportul partenerilor media Wall-Street.ro, Revista Cariere, StiriONG.ro, RomaniaPozitiva.ro, hipo.ro, CSRmedia.ro, Webdigital, Maastricht School of Management Romania, MediaIQ, Business Edu Network.

Chris Worman, Director of Program Development la TechSoup Global Network, moderatorul conferintei Katie Rizvi, Asociația Little People România; Ionut Stanimir, BCR; Vlad Craioveanu, The HUB Bucharest; Chris Worman, TechSoup Katie Rizvi, Asociația Little People România; Ionut Stanimir, BCR; Vlad Craioveanu, The HUB Bucharest; Chris Worman, TechSoup Phillip Henderson -- Presedinte, Surdna Foundation Phillip Henderson -- Presedinte, Surdna Foundation

Mai multe detalii despre eveniment: http://www.connection2013.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button