Foto-VideoGadget

Sony lansează Cyber-shot HX50: cea mai mică și mai ușoară cameră digitală cu zoom 30x

Indiferent că vorbim de expediții în jurul lumii sau de o simplă plimbare duminică în parc,  noua cameră Cyber-shot HX50 de la Sony oferă fiecărei scene bogăția de culori și de detalii, respectiv claritatea pe care o merită – chiar și la un nivel ridicat de zoom. Încorporând un senzor de 20,4MP și tehnologia de stabilizare a imaginii, noul HX50 realizează fotografii pline de culoare și înregistrări video Full HD, chiar și de la distanțe foarte mari. Mai mult, HX50 este cea mai mică și mai ușoară (1) cameră digitală cu zoom optic de 30x din lume.

Deși poate fi tentant să vă bazați pe smartphone, noul HX50 oferă fotografilor nenumărate motive de a investi într-o cameră digitală de buzunar. Zoom-ul optic remarcabil oferă flexibilitate în alegerea poziției de fotografiere, în timp ce tehnologia de stabilizare a imaginii Optical SteadyShot garantează calitatea înregistrării. Chiar și la un zoom de 30x, HX50 oferă o stabilitate a imaginii de două ori mai bună față de modelul Cyber-shot™ HX200V2.

Se poate surprinde o secvență de 3 imagini la zoom 10x, 20x și 30x?

Având la bază senzorul de imagine Exmor R CMOS de 20,4-megapixeli (2) și un procesor BIONZ, camera HX50 produce imagini de rezoluție înaltă chiar și în condiții de iluminare slabă. În plus, camera este de două ori mai rapidă decât Cyber-shot™ HX200V (3) la nivelul maxim de zoom, iar autofocalizarea acționează ultra rapid și captează până și momentele efemere. Modulul Wi-Fi integrat permite partajarea rapidă și ușoară a celor mai frumoase imagini cu întreaga familie.

Pentru cei care posedă cunoștințe avansate despre arta fotografică și vor să personalizeze în detaliu fiecare cadru, camera include un cadran pentru modificarea compensării timpului de expunere și un cadran pentru alegerea modurilor manuale P/A/S/M. Patina universală permite atașarea unor accesorii precum blițul sau microfonul, care este indispensabil pentru obținerea unei calități audio superioare în filmările Full HD (50p). Valoarea pachetului este sporită de includerea unui Multi Terminal ce permite utilizarea prin telecomandă – foarte utilă pentru fotografierea cadrelor apropiate și pentru filmare.

Durata de funcționare a bateriei este un aspect critic, mai ales când vine vorba de călătorii și de excursii. Bateria litiu-ion X-type din Cyber-shot™ HX50 combină cele mai mici dimensiuni de până acum (4) cu o durată de funcționare de invidiat: se pot realiza 400 de fotografii (5) dintr-o singură încărcare.

Creați-vă propriile filme

HX50 este ideal și pentru cei care fac înregistrări, nu doar fotografii. Camera captează secvențe video Full HD (50p) deosebit de fluide grație tehnologiei de stabiliuzare a imaginii Optical SteadyShot (Active Mode) (6). Compatibilitatea cu tehnologia TRILUMINOS Colour permite redarea pozelor in culori vii pe televizoarele BRAVIA TRILUMINOS Display.

Vreți să fiți mai creativi? Noul HX50 oferă posibilitatea experimentării cu nouă efecte (7) de imagine diferite, portretele de familie primind o nouă alură. Modul Intelligent Sweep Panorama (8) oferă trei efecte pe lângă cele patru efecte (9) pentru filme. HX50 este disponibil pe piață începând cu luna mai a.c.

1 Printre camerele digitale cu zoom optic de 30x sau mai ridicat. Bazat pe teste interne Sony, începând cu acest anunț (aprilie 2013).

2 Comparație de viteză a obturatorului la setarea telephoto a distanței de zoom; Bazat pe teste interne Sony.

3 Bazat pe standardul CIPA,măsurători interne. (La setarea telephoto al distanței de zoom)

3 Megapixeli reali; aproximativ

4 Comparat cu modele de camere digitale din gama Sony HX

5 Standard CIPA, măsurători interne. Cifră aproximativă: valoarea reală depinde de condițiile de fotografiere.

6 Compensează claritatea imaginii în direcția mișcării; folosit în combințaie cu compensarea electronica a clarității

7 HDR Painting, Richtone Monochrome, Miniature, Toy Camera, Pop Colour, Partial Colour, Soft High-key, Watercolour, Illustration

8 Pop Colour, Partial Colour, Soft High-key

9 Toy Camera, Pop Colour, Partial Colour, Soft High-key

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button