Foto-VideoGadget

Sony a lansat noua gamă de camere compacte premium cu senzor DSLR

RX100II_sensorSony a lansat în această seară noua gamă de camere compacte premium cu senzor DSLR, Sony Cyber-shot™ RX1 R şi Sony Cyber-shot™ RX100 II.

Noul model Sony Cyber-shot™ RX1R, succesorul primei camere compacte cu senzor Full Frame din lume, este destinat pasionaţilor de fotografie care vor să obțină perfecțiunea în imagine cu cel mai performant aparat compact din acest moment. Sufixul ”R” indică o îmbunătățire a rezoluției imaginilor, care acum devine spectaculoasă.

La fel ca în cazul multor camere DSLR, prima variantă a Cyber-shot™ RX1 includea un filtru low-pass (OLPF), situat în fața senzorului pentru a suprima  efectul nedorit de moiré şi artefactele de culoare. La noul model RX1R, filtrul low-pass este înlăturat, garantând o imagine perfectă, cu cele mai fine detalii, fără dispersie ori neclaritate. Funcțiile de procesare ale camerei au fost optimizate pentru a compensa absența filtrului low-pass, astfel încât să nu fie compromisă performanța obiectivului sau a senzorului*.

Obiectivul camerei RX1R oferă fotografilor libertatea de a surprinde imagini foarte clare. În timp ce dimensiunea și greutatea rămân neschimbate față de RX1, ediția specială RX1R vine cu o suită de îmbunătățiri special create pentru cei mai pretențioși fotografi.

În completare, compatibilitatea cu tehnologia TRILUMINOS Colour asigură culori vibrante, ce respectă fidel realitatea atunci când imaginile sunt redate pe noua generație de televizoare BRAVIA echipate cu tehnologia TRILUMINOS™ Display. Pasionații de film pot să atașeze camerei un microfon stereo opțional, ce permite captură de sunet Full HD cu o claritate excepțională.

Lansată în septembrie 2012, Cyber-shot™ DSC-RX1 este prima cameră foto compactă cu obiectiv fix din lume ce încorporează un senzor full-frame 35mm de 24,3 megapixeli efectivi. Modelul a fost recunoscut prin nenumărate premii ale industriei în Europa, incluzând ”Best Premium Camera” în cadrul ediției 2013 a Technical Image Press Association (TIPA) Awards.

Noua cameră Sony Cyber-shot™ RX100 II este partenerul ideal de călătorie pentru fotografii ce își doresc imagini de calitate DSLR și vor să aibă la îndemână un model compact, cu un set complex de opțiuni de control. Construită pe arhitectura modelului RX100, noua cameră foto poate fi utilizată în orice condiții de iluminare, de la interioare slab iluminate până la scene de amurg, fără a folosi blițul.

Noul senzor cu iluminare din spate Exmor R™ CMOS de 1 inci dispune de o sensibilitate crescută, ceea ce reduce zgomotul de imagine în mediile slab iluminate. Totodată, cu obiectivul f1.8 Carl Zeiss Vario-Sonnar T se obțin imagini și videoclipuri Full HD clare în orice mediu, de la petreceri, până la peisaje nocturne. Modelul RX100 II este prima cameră Sony echipată cu tehnologie NFC (Near Field Communication), utilizatorul putând transfera imagini ori materiale video printr-o singură atingere a smartphone-ului sau tabletei compatibile.

Camera vine echipată cu o patină universală și adaptorul Multi Terminal, prin care pot fi conectate accesorii opționale multiple, fie că este vorba de un vizor electronic, bliț extern puternic, microfon stereo sau telecomandă pentru acționarea obturatorului.

Ecranul camerei este echipat cu tehnologia White Magic™ 3.0, iar faptul că este rabatabil oferă o libertate crescută în realizarea unor compoziții fotografice deosebite, cum este, de exemplu, fotografierea de la nivelul solului.

Datorită compatibilității cu tehnologia TRILUMINOS™ Colour, utilizatorul va vedea o paletă de culori realiste atunci când imaginile şi clipurile video sunt redate pe noua generație de televizoare BRAVIA echipate cu TRILUMINOS™ Display.

Modurile video Full HD sunt completate de posibilitatea de a filma la o frecvență a cadrelor de 24p/25p, pentru a obține filme cu aspect cinematic. Printre noile opțiuni este inclusă și funcția de zoom în trepte, accesibilă prin intermediul meniului de personalizare. Distanțele focale disponibile selectabile prin inelul de control sunt – 28mm, 35mm, 50mm, 70mm sau 100mm.

Cyber-shot™ DSC-RX100 este prima cameră foto compactă cu obiectiv fix din lume ce încorporează un senzor tip 1.0 de 20,2 megapixeli reali.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button