BusinessInvestitii

Sika România investeşte într-un centru de competenţe la Braşov

sikaSika România, unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de materiale chimice pentru construcţii, investeşte într-un centru de competenţe la Braşov. Acesta va deveni funcţional începând din 2014 şi va dispune de laboratoare specifice, ce vor deservi atât piaţa din România, cât şi pe cele din Europa Centrală şi de Est.

„Centrul de competenţe în materiale de construcţii este situat în apropierea sediului central şi a fabricii din Braşov şi se întinde pe o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi. Pentru achiziţia clădirii, dar şi pentru echipamentele necesare, am alocat investiţii susţinute din fonduri proprii”, a declarat Ileana Nicolae, Director General al Sika România.

Potrivit afirmaţiilor sale, în cadrul acestui centru vor fi amenajate laboratoare în care vor fi dezvoltate şi testate produse, cât şi aplicări cu întreaga gamă de soluţii Sika existentă pe piaţa locală.

„Această decizie a fost luată pentru a veni în sprijinul clienţilor noştri.  Aceştia vor putea testa toate soluţiile Sika şi vor beneficia de consiliere profesională”, a mai afirmat Ileana Nicolae.

Centrul va include şi săli de conferinţe dotate la cele mai înalte standarde în cadrul cărora atât angajaţii Sika, cât şi angajaţii clienţilor vor putea lua parte la training-uri speciale în care vor putea afla cum trebuie aplicate soluţiile. Acesta va încorpora şi centrul de competenţe pentru faţade inaugurat încă din 2011, care deserveşte subsidiarele Sika din Europa Centrală şi de Est.

„În cadrul acestui sediu va fi amenajată şi o zonă specială de showroom unde clienţii vor avea acces la mostre şi materiale tehnice ale tuturor soluţiilor comercializate pe plan local”, a mai adăugat reprezentanta companiei.

Centrul este cea de-a doua investiţie realizată de Sika pe plan local de la începutul acestui an. Astfel, în luna martie, compania a achiziţionat o hală şi echipamente de la compania Deutek, urmând ca pe baza acestei infrastructuri să inaugureze, în această toamnă, o fabrică de mortare uscate.

Campioni la investiţiile brownfield

Grupul elveţian nu aplică doar pe plan local strategia extinderii prin investiţii brownfield şi, doar în luna iulie, Sika a anunţat preluarea a doi mari producători de profil. Astfel, compania a achiziţionat un join-venture format din Radmix Resources Pty Ltd şi ASF (Australian Synthetic Fibres), din Australia, cât şi  subsidiarele Texsa din India şi Mexic.

Şi în Europa, Sika a realizat o achiziţie în luna iunie a acestui an, când compania Everbuild Building Products Ltd, cel mai mare producător independent de materiale pentru izolaţii, adezivi şi produse chimice pentru construcţii din Marea Britanie, a devenit parte a grupului elveţian.

Prin aceste acţiuni, Sika îşi consolidează poziţia pe piaţa internaţională a materialelor chimice speciale, achiziţionând în doar două luni business-uri ce au generat în 2012, în total, vânzări de 121 milioane de franci elveţieni.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button