BusinessCompaniiParenting

Siemens şi Panasonic, printre companiile care şi-au prelungit şederea în West Gate

West Gate (4)Cinci dintre companiile care au sediul în parcul de birouri West Gate, amplasat în zona de vest a Capitalei, au decis să își prelungească durata contractelor de închiriere cu cinci până la zece ani și chiar să se extindă, anunţă dezvoltatorii proiectului.

Astfel, companiile Siemens, Panasonic, Accenture, WNS și PPD (Pharmaceutical Product Development) România și-au prelungit contractele de închiriere pentru spațiile de birouri ocupate în complexul West Gate cu o perioadă cuprinsă între cinci și zece ani.

Citiţi şi Câţi studenţi revin anual în primul campus privat din ţara noastră?

Acestea ocupă în prezent o suprafață totală de aproximativ 15.000 de metri pătrați, ce reprezintă 20% din suprafața închiriabilă a West Gate. Pe lângă prelungirea perioadei de închiriere, furnizorul de servicii de externalizare WNS a decis să își extindă spațiul ocupat în West Gate cu încă 2.500 de metri pătrați.

“Unul dintre avantajele pe care le oferă un parc de birouri este flexibilitatea acordată companiilor, care se pot extinde treptat, pe masură ce activitatea le solicită acest lucru. În ultimul an, patru companii din cadrul West Gate și-au extins spațiile ocupate cu peste 8.000 de metri pătrați în total, o suprafață în care își pot desfășura activitatea aproximativ 1.000 de angajați”, a declarat Ștefan Tudos, Leasing Manager în cadrul Genesis Development, dezvoltatorul parcului West Gate. West Gate (5)

Alături de WNS, companiile Dacia Renault, Ericsson și Carestream Health și-au extins în ultimul an birourile din West Gate cu suprafețe cuprinse între 700 și 2.500 de metri pătrați.

“Raportul calitate-preț este unul foarte bun, având în vedere că nivelul chiriilor din West Gate este cuprins între 12 și 14 euro/metru pătrat/lună”, a mai spus Tudos.

Parcul de afaceri West Gate este dezvoltat de compania Genesis Development și cuprinde cinci clădiri de birouri, care totalizează o suprafață închiriabilă de aproximativ 75.000 de metri pătrați.

Primele patru clădiri au obținut certificarea BREEAM Very Good, astfel încât West Gate a devenit primul parc verde de birouri din România. Cea de-a cincea clădire, livrată în primul trimestru din 2013, va fi certificată după un an de funcționare, conform standardelor BREEAM.

În prezent, West Gate are un grad de ocupare de 92%, printre companiile chiriașe numărându-se: Siemens, Ericsson, WNS, PPD România, Panasonic, Dacia Renault, Citibank, Alpha Bank, Société Générale și  Carestream Health.

Genesis Development este şi dezvoltatorul primului campus privat din România, West Gate Studios, care cuprinde 925 de garsoniere și apartamente destinate închirierii. Compania a dezvoltat, de asemenea, parcurile de afaceri West Gate și Novo Park, care totalizează circa 150.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasa A.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button