Parenting

Sharp, sponsorul competiţiei UEFA U-21 în 2013

U-21_SharpProducătorul de electronice Sharp, unul dintre cei mai mari jucători din industria mondială de profil, este unul dintre sponsorii principali ai Campionatului UEFA sub 21 ani, ce va începe în data de 5 iunie şi se va desfăşura în Israel. Competiţia se va desfăşura între opt echipe care, după o serie de meciuri de calificare, vor concura pentru cupă.

Campionatul UEFA U-21 din 2013 este susţinut de Sharp în calitate de sponsor al EUROTOP. Acordul între Sharp şi UEFA a fost semnat în 2010. Conform acestuia, Sharp a sponsorizat Campionatul UEFA U-21 din 2011, Campionatul de Fotbal în Sală UEFA din 2012 şi Campionatul de Fotbal UEFA din 2012 în Polonia şi Ucraina.

Finala Campionatului UEFA U-21 din 2013 va include echipe din Israel, Spania, Rusia, Norvegia, Italia, Marea Britanie, Germania şi Olanda. În perioada 15-18 iunie, mai multe stadioane din Israel vor găzdui diverse meciuri, în urma cărora se va stabili echipa câştigătoare.

‪Sponsorizarea evenimentelor sportive importante reprezintă una dintre strategiile globale ale companiei Sharp, destinate consolidării prezenţei sale pe pieţele din afara Japoniei, cu precădere în Europa, unde compania îşi derulează aproape o treime dintre activităţile sale.

Acordul cu UEFA privind sponsorizarea EUROTOP reprezintă debutul companiei Sharp în promovarea turneelor de fotbal. Cele mai spectaculoase contracte de sponsorizare ale companiei includ finanţarea Ligii Campionilor UEFA în perioada 2003-2006 şi contractul cu Manchester United. Sigla Sharp a fost prezentă pe echipamentul echipei Red Devils timp de 17 ani, din 1983 până în anul 2000.

‪Un alt eveniment sponsorizat de Sharp în cadrul EUROTOP va fi Campionatului European de Fotbal Feminin UEFA EURO din 2013, organizat în luna iulie în Suedia.

Sharp este al patrulea mare producător de televizoare din lume și totodată unul dintre liderii globali în materie de cercetare și dezvoltare de produse tehnologice de cea mai înaltă calitate.

Fondată în 1912 la Tokio de Tokuji Hayakawa, compania japoneză este cunoscută în primul rând pentru gama de televizoare și sisteme audio. Gama de produse pe care Sharp o oferă include, între altele, electronice albe (frigidere, cuptoare cu microunde), panouri solare, circuite integrate, componente electronice sau sisteme de purificare a aerului.

Cu 55.580 de angajați la nivel global, Sharp a înregistrat venituri nete de aproape 34 de miliarde de euro în 2011.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button