GadgetTrends

SES initiaza prima transmisie Ultra HD in standard nou

SES a anuntat, impreuna cu partenerii sai Harmonic, liderul mondial in infrastructura de transmisie video si Broadcom Corporation, lider global si inovator in solutii de semiconductori, initierea primei transmisii Ultra HD in noul standard HEVC in direct, de pe un satelit ASTRA situat la 19,2 grade est. Standardul HEVC asigura o eficienta de codificare cu pana la 50% mai mare decat cea a transmisiilor de testare anterioare in standard MPEG-4 AVC (H.264).

Demonstratia completa prezentata in cadrul evenimentului Zilele Industriei SES din Luxemburg a folosit aplicatia ProMedia Xpress de la Harmonic si un sistem de decodor de referinta HEVC bazat pe dispozitivul BCM7445 de la Broadcom pentru receptia transmisiei de televiziune Ultra-HD codificata HEVC. Semnalul a fost difuzat in DVB-S2, la o viteza a datelor de 20 Mbit/s.

Demonstratia in direct transmite in premiera o imagine Ultra-HD completa de 3840×2160 pixeli in HEVC, in timp ce demonstratiile anterioare au fost difuzate in H.264 sau cu ajutorul imaginilor 4 HD in paralel. SES a difuzat pentru prima data o imagine Ultra HD completa de 3840×2160 pixeli in direct, cu ajutorul standardului MPEG-4 AVC (H.264), in cadrul IBC 2012.

 Suntem foarte mandri de prezentarea primei demonstratii Ultra HD in standardul HEVC pe satelit. SES si-a asumat inca o data rolul de lider in industrie prin difuzarea primei imagini reale Ultra HD intr-o latime de banda realista din punct de vedere comercial. Suntem convinsi ca standardul HEVC va deveni optiunea preferata a operatorilor de televiziune care difuzeaza continut Ultra HD si ne asteptam ca industria sa dezvolte prototipuri de receptoare Ultra HD in urmatoarele luni. Prin aceasta initiativa, SES va promova puternic ecosistemul Ultra HD si va oferi un canal de testare permanent partenerilor sai de profil.”

Thomas Wrede, Vicepresedinte Sisteme de Receptie SES

SES a realizat o premiera importanta in domeniu cu Harmonic si Broadcom. Aceasta transmisie in DVB-S2 demonstreaza clar avantajul codificarii HEVC cu ajutorul solutiei ProMedia de la Harmonic intr-o aplicatie satelit de difuzare in direct. HEVC a permis o imbunatatire considerabila a comprimarii, in comparatie cu aplicatiile Ultra HD anterioare care utilizau MPEG-4 AVC (H.264).”

Ian Trow, Director Senior pentru Tehnologii Emergente si Strategie, Harmonic

Broadcom isi propune sa incurajeze adoptarea tehnologiilor HEVC – si in cele din urma, distributia de continut UltraHD – cu SES. HEVC este catalizatorul care va promova televiziunea UltraHD cu rezolutie de tip teleprezenta in randul consumatorilor.”

Joseph Del Rio, Director Asociat Linie de Produse Broadcom, Broadband Communications Group.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button