Parenting

Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti, la a 13-a ediţie a Maratonului Speranţei Terry Fox

maratonul speranteiŞcoala Americană Internaţională din Bucureşti (AISB), una dintre instuţiile de învăţământ de top din ţara noastră, organizează sâmbătă, 7 septembrie, cea de 13-a ediție a Maratonului Speranţei Terry Fox, un eveniment sportiv caritabil care își propune să atragă atenția asupra importanței găsirii unei modalități de combatere a cancerului și să strângă fonduri destinate cercetării medicale în acest sens.

În acest an, suma strânsă în urma acestui eveniment va fi donată institutelor locale din România care cercetează posibilitățile de tratare a cancerului. În ultimii 12 ani au fost strânși peste 140.000 Euro pentru sprijinirea luptei împotriva cancerului în România, bani care au fost donați asociației locale PAVEL și Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

Linia de pornire şi de sosire a Maratonului Speranţei se află în fața Şcolii Americane Internaţionale din Bucureşti. Cei aproximativ 750 de participanți vor parcurge un traseu de 5 km prin pădurea Băneasa.

“Prin intermediul Maratonului Speranţei Terry Fox, AISB vrea să atragă atenţia asupra importanţei de a-i ajuta pe ceilalţi. Din acest motiv, în fiecare an continuăm să îi implicăm pe elevi în acţiuni umanitare al căror scop este atât ajutorarea celor în nevoie, cât și educarea elevilor în spiritul grijii faţă de semeni, responsabilităţii şi principiilor sănătoase de viaţă. Prin implicarea în astfel de acțiuni, elevii dobândesc noi cunoştinţe şi abilităţi, stabilesc contacte cu comunităţi din afara AISB şi îşi asumă riscuri care îi ajută să se formeze ca adulţi responsabili de societatea în care trăiesc”, declară David Ottaviano, directorul Școlii Americane.

Maratonul Terry Fox Run se desfăşoară la nivel mondial, participanți din toată lumea având ocazia să se alăture luptei împotriva cancerului prin sprijinirea

cercetării medicale și găsirea celor mai inovatoare modalități de combatere a acestuia.

În anul 1977, la vârsta de 19 ani, Terry Fox a fost diagnosticat cu cancer osos la piciorul drept. Piciorul i-a fost amputat cu 10 cm deasupra genunchiului. În timpul spitalizării, Terry a fost atât de copleşit de suferinţa pacienţilor bolnavi de cancer încât a hotărât să traverseze Canada pentru a strânge bani pentru cercetarea cancerului. Călătoria lui s-a numit Maratonul Speranţei.

Pe data de 12 aprilie 1980, Terry Fox a început cursa de traversare a Canadei. Scopul său era să strângă 2 milioane de dolari pentru a-i ajuta pe cercetători să găsească un tratament pentru cancer. Şi-a asumat o sarcină uluitoare, întrucât alerga aproape un maraton în fiecare zi, timp de 144 zile în continuu.

La 1 septembrie 1980, după ce a alergat 5.000 km, Terry a fost forţat să-şi încheie cursa, întrucât cancerul începuse să i se răspândească în tot corpul. La 28 iunie 1981, Terry Fox a decedat, cu numai o lună înainte de aniversarea a 23 de ani.

Cu toate că nu şi-a îndeplinit misiunea de a traversa Canada, Terry Fox şi-a depăşit scopul iniţial de a strânge 2 milioane de dolari. În realitate, a strâns peste 24 milioane dolari şi până în prezent peste 400 milioane dolari s-au strâns în scopul cercetării cancerului prin cursele Terry Fox Runs care se desfăşoară în lumea întreagă.

În 10 iulie 1980, după ce a fost forţat să-şi încheie Maratonul Speranţei deoarece cancerul îi invadase corpul, Terry Fox a declarat „Chiar dacă nu termin, este nevoie ca ceilalţi să meargă înainte. Cursa trebuie să meargă mai departe fără mine …”.

Şcoala Americană Internaţională  din Bucureşti (AISB) a fost fondată în 1962 şi este cea mai mare şcoală internaţională din Bucureşti. Şcoala este acreditată de către Asociaţia de şcoli şi universităţi din New England, Consiliul Școlilor Internaţionale şi Organizaţia de Bacalaureat Internațional. AISB numără în prezent peste 810 elevi de 53 de naţionalităţi. Aproximativ 30% dintre elevi sunt români, procentul rămas fiind constituit din alte 52 de ţări reprezentate în cadrul şcolii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button