Companii

Românii, din nou le putere! KDF Energy, primul producător din Europa de Est admis pe Carbon Trade Exchange

http://www.dreamstime.com/stock-image-choice-solar-panel-co2-image28563041KDF Energy, lider în tranzacţiile cu certificate de emisii de gaze cu efect de seră pe piaţa din România, Bulgaria și Grecia, a devenit primul producător de energie din Europa de Est admis pe Carbon Trade Exchange (CTX) – cea mai importantă platformă de tranzacționare internațională reglementată pe piața voluntară.

Compania deţinută de omul de afaceri George Brăiloiu, s-a alăturat, astfel, celor câteva sute de companii membre CTX din 28 de țări care cumpără și vând anual credite de carbon în valoare totală de aproximativ două miliarde de dolari. „Sperăm că inițiativa KDF Energy de a face demersurile necesare includerii pe platforma CTX va reprezenta un model de urmat și pentru alte companii est-europene de a susţine piaţa spot voluntară a creditelor de carbon”, declară Ben Stuart, Directorul de Strategie pe Carbon pentru CTX.

Dobândirea statutului de membru al Carbon Trade Exchange se înscrie în strategia KDF Energy de a oferi clienților săi posibilitatea efectuării de tranzacţii cu produse financiare pe piaţa europeană printr-un acces direct și rapid pe cele mai mari platforme electronice din lume.

„Scopul nostru este acela de a fi lider în comercializarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră în Europa de Est, un renumit dezvoltator de proiecte care valorifică energia regenerabilă, furnizor de electricitate, trader de energie şi certificate verzi în România. Considerăm Carbon Trade Exchange drept un mijloc eficient de tranzacționare pentru diverse produse şi instrumente financiare. Obiectivul CTX în ceea ce priveşte noile pieţe emergente la nivel global şi determinarea sa în ceea ce priveşte asigurarea unei pieţe spot complet electronice o diferenţiază de alţi jucători bursieri”, declară George Brăiloiu, Director General al companiei KDF Energy.

KDF Energy  se află, în prezent, în plin proces de dezvoltare a propriilor capacităţi de producţie de electricitate din resurse regenerabile. Proiectele companiei includ trei parcuri eoliene în Limanu (Dobrogea): două cu o putere totală instalată de 57 MW (“Wind Power”) și al treilea – de 24 MW (“Black Sea”). La acestea se adaugă o centrală electrică în cogenerare pe biomasă de 4,2 MW la Horezu (județul Vâlcea). Din septembrie 2012, compania românească investește în proiectul POS CCE „Valorificarea resurselor regenerabile de energie prin investiție în centrala electrică pe biomasă în orașul Horezu, Vâlcea”, cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri. Proiectul va fi implementat în localitatea Horezu pe o durată de 30 de luni.

Includerea KDF Energy  pe platforma globală electronică  de tranzacționare a creditelor de carbon, Carbon Trade Exchange, a avut loc cu ocazia celei de-a X-a ediții a CARBON EXPO, cea mai mare conferință din lume dedicată pieței carbonului și trendurilor de piață, care s-a desfășurat în intervalul 29 – 31 mai în Barcelona (Spania), reunind 220 de speakeri și 2.500 de participanți preocupați de combaterea schimbărilor climatice.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button