BusinessInvestitii

Roboscan 2M Aeria si Mircea Tudor, castigatori la Salonul de Inventii de la Geneva

Roboscan Aeria este o tehnologie unica, in prezent, in lume care poate radiografia in cateva minute fuzelajul si aripile unui avion, cu scopul de a identifica orice obiecte de contrabanda sau amenintare aflate la bord sau ascunse in cavitatile tehnice ale avionului. Singurul scanner de avioane din lume – RoboScan 2M Aeria a fost expus la editia 41 a Salonului de Inventii si Produse Noi de la Geneva de catre MBTelecom SRL (MBT), in parteneriat cu Centrul Est European pentru Cercetare Aplicativa Integrata (CEECAI).

Ca aplicatie militara, scannerul poate diagnostica in timp foarte scurt si aparatele de zbor mitraliate, cu scopul de a determina rapid daca acestea mai pot zbura in deplina siguranta sau necestia interventi urgente.

Proiectul a fost evaluat de un juriu international si a fost considerata cea mai buna inventie din competitie, adjudecand pentru Romania, din nou, dupa 4 ani, Marele Premiu al celei mai prestigioase competitii de inventica si produse noi din lume. De remarcat ca MBTelecom este singurul concurent care a reusit sa adjudece Marele Premiu de doua ori in istoria de 41 de ani a Salonului de Inventii de la Geneva.

Inventia romaneasca, prezentata de MBT ca un prototip functional, a starnit un val urias de interes in randul juriului, al vizitatorilor si al celorlalti expozanti, dar si in randurile participantilor la o conferinta internationala despre terminalele aeroportuare, in curs de desfasurare in aceasi perioada la Geneva, care s-au deplasat in corpore (peste 90 de directori de aeroporturi din toata lumea) si au vizitat standul romanesc.

La realizarea acestui produs a lucrat timp de 4 ani un colectiv de 20 de specialisti coordonat de Mircea Tudor, presedinte al MBTelecom SRL si al CEECAI. Investitia in cercetare a depasit opt milioane de euro si deschide calea unor proiecte noi de cercetare pentru explorarea intregului potential de solutii tehnologice si arii de aplicatii in cadrul unei familii de produse cu marca FABRICAT IN ROMANIA.

La Marele Premiu de anul acesta se adauga inca o prestigioasa distinctie si anume Premiul International al Presei ce a fost acordat unei alte inventii apartinand MBT si anume SRS – un sistem revolutionar destinat securizarii bancomatelor in vederea prevenirii furturilor de informatii stocate pe cardurile bancare.

Related Articles

One Comment

  1. Super tare. Ma bucur mult ca am castigat atat de multe premii comparativ cu alte tari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button