Gadget

Rebranding: King.com devine King şi primeşte o nouă identitate vizuală

WebCu ocazia aniversării a 10 ani de existenţă, studioul King.com din București devine King şi primeşte o nouă identitate vizuală, ca urmare a unui proces de rebranding. Odată cu acestă schimbare, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri sociale din lume vine şi cu o nouă perspectivă asupra viitorului, dar şi cu două noi titluri ale celebrei francize „Saga”: Papa Pear Saga şi Farm Heroes Saga. În prezent, King înregistrează un total de peste 108 milioane de utilizatori lunar, dintre care 49 de milioane vin de pe platforme mobile.

de Marian Crăciun

King a deschis studioul din Bucureşti în 2011, cu doar trei oameni, datorită potentialului enorm pe care l-au văzut în programatorii români, iar în prezent echipa a ajuns la 30 de oameni.

În cazul jocurilor de tip casual dificultatea constă în a mulţumi diferite tipologii de oameni, nu doar o nişă restrânsă, iar românii au foarte multă experienţă în dezvoltarea jocurilor pentru mobile şi Facebook. Pentru noi este un motiv de mândrie să ştim că un joc de succes internaţional este rezultatul muncii noastre”

Mihai Sfrijan, head of studio King Bucureşti.

În prezent, King înregistrează în România aproximativ  400.000 de utilizatori, ceea ce arată o deschidere către aceste tipuri de jocuri şi din partea românilor, majoritatea fiind femei cu vârsta peste 30 de ani. Acesta susține că evoluţia de la King.com la King înseamnă mai multe titluri lansate în portofoliu şi experienţe de joc din ce în ce mai variate pentru toţi utilizatorii, iar pentru studioul din Bucureşti în mod particular, extinderea echipei până la 60-70 de membrii.

La rândul său, Riccardo Zacconi, co-fondator şi CEO al King a anunţat două noi titluri Saga pentru Facebook, Papa Pear Saga şi Farm Heroes Saga, care vin cu 2 noi concepte de joc pe care utilizatorii le vor aprecia cu siguranţă.

Ne-am distrat foarte mult în toţi aceşti 10 ani în care am reuşit să dezvoltăm jocuri de succes care să adune în jurul lor o comunitate de fani atât de mare. Creşterea audienţei noastre pe platformele mobile, Facebook şi cross-platform este o dovadă a recunoaşterii atenţiei şi măiestriei pe care le investim în jocurile pe care le dezvoltăm.”

Riccardo Zacconi, co-fondator şi CEO al King.

În afară de noile titluri la care lucrează, King continuă să dezvolte şi vechile titluri din portofoliu care au ajuns deja pe primele locuri ale clasamentelor internaţionale: Candy Crush Saga, Bubble Witch Saga şi Pet Rescue Saga. În prezent, Candy Crush este cea mai populară aplicaţie de pe Facebook din lume, iar celelalte două jocuri, Bubble Witch Saga şi Pet Rescue Saga, sunt în permanenţă în top 10 cele mai populare jocuri de pe Facebook.

O mare parte din succesul acestor jocuri se datorează şi echipei de programatori care lucrează în studioul King din Bucureşti. Jocul Bubble Witch Saga este dezvoltat şi testat integral de programatorii români, iar dificultatea jocului Candy Crush Saga este pusă la încercare de testerii români înainte de a se lansa noi nivele. Provocarea cea mai mare constă în a oferi utilizatorilor jocuri autentice, încercate şi o experienţă de joc  impecabilă la trecerea de pe platforma Facebook pe mobile, astfel încât aceştia să se poată juca fără întrerupere pe ambele platforme.  Candy Crush Saga şi Bubble Witch Saga sunt primele şi singurele jocuri sincronizate în totalitate între dispozitive mobile şi tablete.

king king_logo_detail_flat Web Web Web Web

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button