BusinessCompanii

Războiul dronelor: Google cumpără Titan Aerospace

titan aerospaceÎntr-o cursă a cumpărăturilor şi a lărgirii portofoliului de drone disponibile, Google este gigantul care face cea mai recentă achiziţie.

Potrivit Venture Beat, compania din spatele sistemului de operare Android şi al celui mai folosit motor de căutare din lume a achiziţionat producătorul de drone care pot fi folosite pentr zboruri la altitudini mari,Titan Aerospace.

Cele două companii nu au precizat suma la care s-a ridicat tranzacţia, însă mişcarea este una interesantă. Se pare că doar în urmă cu o lună, Facebook era în discuţii cu Titan Aerospace pentru o posibilă achiziţie.

Oficialii Google au declarat că echipa Titan (a cărui drone sunt alimentate cu energie solară) va lucra în cadrul Proiectului Loon care presupune dezvoltarea unor baloane care pot zbura la altitudini mari şi care vor putea aduce conexiune la internet în zone de pe mapamond care în acest moment nu beneficiază de internet.

Totodată, tehnologia Titan poate ajuta şi alte divizii ale Google, cum este exemplul celei care se ocupă de hărţile Google Maps. Dronele Titan vor putea colecta în timp real imagini la rezoluţie foarte mare a Pământului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button