Parenting

Race day! … la Bâlea Lac

Trickuri incredibile (backflip, si la ski si la snowboard, 360 si dropuri uriase ce depaseau 15 metri). Linii incredibile, o linie de creasta plina ochi cu rideri, o urcare dificila dar si un spectacol impresionant. Una peste alta…Race day !

Ziua de 13 aprilie era dedicata calificarilor. Vremea a fost cooperanta de la primele ore, fara ceata, nu foarte frig, doar putin vant (mai ales in creasta).  Prognoza pe ziua de astazi se anunta si a fost perfecta, cer senin, fara ceata, dar pentru maine (race day – 14 aprilie) prognoza anunta ceata si vreme inchisa (s-a adeverit pe dupamasa). Cu asta in minte, la ultima sedinta inainte de startul urcarii, riderii au fost anuntati de catre organizatori ca e luata in considerare o posibila comasare a celor 2 zile (calificari + race, astazi). Astfel desii teoretic in sesiunea de calificari, toti riderii au dat tot ce au avut mai bun, si asta s-a vazut pe tot muntele.

Nu au fost incidente (avalanse, accidentari grave). Toti riderii au coborat in siguranta. Jos au fost intampinati cu o gustare traditional romaneasca. Tura fiecarui concurent a fost atent supravegeata de la linia de start din creasta si la baza (sosire) de catre 3 arbitri pentru fiecare disciplina sub subervizarea lui Dion Newport.

Dupa o zi minunata putem spune ca CNF Romania a fost cel mai important eveniment de freeride de la noi din tara de sezonul acesta.  Din cei 100 de participanti cel putin 30 au ridicat stacheta la Balea-Lac. Riderii romani nu au dezamagit si au demonstrat ca sunt potentiali concurenti si la evenimente din alte tarti. Sorin Parau a ajuns la finish pe locul 17 iar Kinda Geza, snowboarderul roman calificat la olimpiada a ajuns pe locul 7 in clasamentele CNF Romania.

Vezi clasamentul!

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button