GadgetTrends

Produsele electronice, dar și din alte categorii – prețuri mai mici în străinătate

Electronicele sunt unele dintre produsele cele mai cumpărate online de către români. Și, atunci când este vorba de gadgeturi, iPad Air 16GB WiFi continuă să fie un produs ‘must have’, pe care românii îl pot achiziționa din Statele Unite la un preț (fără costuri adiționale incluse) cu circa 40% mai mic decât în magazinele românești, economisind în jur de 925 RON, arată o analiză PayPal.

De asemenea, merită verificate magazinele americane, britanice și asiatice și atunci când e vorba de camere foto; de exemplu, un Sony Alpha A58 este disponibil pe aceste piețe la un preț de circa 1650 RON, cu 30% mai mic decât prețul mediu de 2500 RON din magazinele românești.

Când e vorba de consolele pentru jocuri video, magazinele online de pe piața germană pot rezerva surprize plăcute: Sony Playstation 4 500GB se găsește aici la un preț cu 35% mai mic decât cel la care consola se vinde pe piața din România.

De unde să cumperi online ca să plătești mai puțin?

Cosmeticele sunt o altă categorie de produse disponibilă la prețuri atractive în magazinele online străine: un complex Estee Lauder Night Repair Creme e disponibil în SUA pentru un preț cu circa 40% mai mic decât în Romania (180 RON în loc de 300 RON), în timp ce un Paco Rabanne Invictus Eau de Toilette 50 ml costă în Marea Britanie cu 30% mai puțin decât în România.

Cumpărăturile online – mai ieftine în străinătate decât pe plan local

Granițele dispar, magazinele online adoptă transportul gratuit, protecția pentru cumpărători se consolidează. Totuși, cei care se află la primele experiențe în materie de achiziții online din străinătate manifestă o oarecare reticență, fiind îngrijorați mai ales de costurile de expediere și de posibilele fraude.

Damien Perillat, Managing Director PayPal Central & Eastern Europe

“Am reușit să eliminăm multe dintre barierele care stăteau în calea comerțului online internațional. Sistemul nostru este acum mai ușor de folosit, permite finalizarea tranzacției din doar câteva click-uri și nu necesită dezvaluirea de date financiare. Este o platformă sigură, deoarece nu necesită introducerea de date personale sau conectarea la contul bancar. Și, dacă ceva nu merge așa cum trebuie cu produsele comandate, utilizatorii PayPal beneficiază de protecția pentru cumpărători. În plus, mulți dintre comercianții online le oferă cumpărătorilor care folosesc PayPal o serie de oferte dedicate, discounturi și promoții”.

Principalele bariere în calea tranzacțiilor de valoare mare erau, în urmă cu câțiva ani, lipsa de încredere și problemele de securitate, însă PayPal a rezolvat această problemă prin rambursarea integrală a prețului plătit utilizatorilor care s-au confruntat cu probleme la achiziția de produse: nu au primit produsul comandat sau au primit un produs care nu corespundea descrierii. În consecință, numărul de tranzacții realizate prin intermediul PayPal online și pe mobile continuă să crească.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button