Going OutLife&Style

De unde să cumperi online ca să plătești mai puțin?

paypal_info_ROPayPal a analizat o serie de produse disponibile în cele mai populare magazine online din Statele Unite, Germania, Marea Britanie, Rusia, China și de pe mai multe piețe din Europa Centrala și de Est.  De unde să cumperi online ca să plătești mai puțin?

China a devenit una dintre cele mai populare destinații pentru achiziții online pentru români, alăturându-se ca destinație pentru shopping online Statelor Unite și Uniunii Europene. În Europa, magazinele online din Germania și Marea Britanie continuă să atragă tot mai mulți cumpărători.

Evolutia platilor 2012 2013 dia

Potrivit datelor colectate de PayPal, plățile realizate prin intermediul platformei de către utilizatorii din România au fost făcute, în perioada 2012-2013, în special către magazine online din Marea Britanie, China, Germania și Statele Unite.

Produsele electronice, dar și din alte categorii – prețuri mai mici în străinătate

Cea mai importantă evoluție a fost înregistrată de plățile făcute către magazinele britanice, care au crescut cu 38% în 2013 comparativ cu anul anterior, și de cele destinate magazinelor din China (+28%). Din punct de vedere al plăților făcute prin PayPal către magazine electronice de către utilizatorii români, urmatoarele destinații au fost Germania (+25%) și Statele Unite (18%).

unde poti economisi dia

Potrivit raportului PayPal, românii care fac achiziții online au access la cele mai bune prețuri atunci când cumpără din Statele Unite și Marea Britanie. Cei care cumpară din Statele Unite pot achiziționa electronice la prețuri cu 39% mai mici decât în magazinele românești, jocuri și jucării mai ieftine cu 61%, plătesc cu 40% mai puțin pentru cosmetice și cu 26% mai puțin pentru haine.

Atunci când destinația pentru cumpărături este Marea Britanie, jocurile și jucăriile sunt disponibile aici la jumătate din prețul din România, hainele sunt cu peste o treime mai ieftine (36%), în timp ce electronicele și cosmeticele pot fi cumpărate la prețuri cu 30% mai mici decât cele din magazinele românești.

Cumpărăturile online – mai ieftine în străinătate decât pe plan local

Din Germania, hainele sunt achiziția cea mai bună, prețurile lor fiind cu 60% mai mici decât în România, dar economii importante pot fi făcute și la cosmetice (-40%), jocuri și jucării (-47%) și electronice (-26%). Atunci când China este destinația pentru cumpărături online, produsele care se găsesc aici la cele mai mici prețuri sunt jucăriile (-76%) și hainele (-33%).

Atunci când fac achiziții online din străinătate, cumpărătorii trebuie să ia în calcul posibilitatea existenței unor taxe suplimentare care se adaugă la prețul produselor cumpărate, cum ar fi taxele vamale sau taxa pe valoare adăugată. În România, persoanele care achiziționează produse online cu valoare sub 150 de euro nu plătesc taxe vamale, dar plătesc TVA. Dacă valoarea produsului este mai mică de  50 de euro, nu se plătesc taxe suplimentare.

Pentru achizițiile cu valori mai mari (de peste 150 de euro), cumpărătorii din România plătesc numai taxa pe valoare adăugată, atunci când produsul provine din Uniunea Europeană. Dacă produsele de valoare mare sunt achiziționate din afara spațiului comunitar, taxele vamale variază și sunt conforme cu reglementările Taric .

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button