BusinessCompanii

Producătorul Candy Crush Saga vrea cel puţin 613 mil. dolari la debutul pe bursă

Candy Crush SagaKing Digital Entertainment, producătorului unuia dintre cele mai de succes jocuri digitale ale ultimilor ani, Candy Crush Saga, îşi doreşte ca oferta publică iniţială la debutul pe bursa din New York să fie de cel puţin 613 milioane de dolari.

Într-un document emis miercuri, 12 martie, compania din San Francisco declară că intenţionează să vândă 15,3 milioane de acţiuni în cadrul IPO-ului. Proprietarii companiei, printre care se află Apax Partners şi firma de investiţii Index Ventures, vor vinde încă 6,7 milioane de acţiuni.

Preţul la care se vor vinde acestea este estimat între 21 şi 24 de dolari, suma totală fiind estimată între 466,2 de milioane de dolari şi 532,8 milioane de dolari.

Studiu Ericsson Consumer Lab: cum devin jocurile video parte din viitorul nostru

Va exista şi opţiunea ca doritorii să cumpere încă 3,3 milioane de acţiuni, ceea ce ar putea aduce un plus de 69,9  milioane de dolari până la 79,9 milioane de dolari.

Candy Crush a adus anul trecut 78% din veniturile King, care este şi creatorul jocului Pet Rescue Saga.

Succesul Candy Crush a contribuit la creşterea de 11 ori a veniturilor King în 2013, la 1,9 miliarde de dolari. Profitul a urcat la 567,6 milioane de dolari, de la 7,8 milioane de dolari în 2012. În 2013, jocul a fost cea mai download-ată aplicaţie gratis de pe iPhone şi iPad, depăşind Facebook, Google Maps sau YouTube.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button