GadgetPC & Laptop

Pras lansează Biblioteca de Laptopuri

Biblioteca de Laptopuri este un proiect prin care PRAS colecteaza, repara si doneaza echipamente IT copiilor nevoiasi care nu pot participa la lectiile online.

Conform estimarilor Ministerului Educatiei cca 250.000 de copii nu detin dispozitivele sau serviciile de date necesare conectarii la platformele de invatamant online, alaturi de profesori si colegi. Majoritatea provin din familii nevoiase care nu isi permit achizitia unui calculator. Aceasta situatie le va afecta semnificativ nivelul de educatie, mai ales ca pana in luna septembrie, cursurile scolare vor fi disponibile doar online.

Prin lansarea Bibliotecii de Laptopuri, PRAS doreste sa vina in sprijinul copiilor care nu isi permit un calculator. Prin acest program, compania doneaza toate laptopurile neutilizate de la birou, dar pe care un copil nevoias le-ar putea folosi pentru a-și face lecțiile. Mai mult decat atat, PRAS strange laptopuri vechi, le repara gratuit si le trimite elevilor. Compania lanseaza un apel catre intreaga piata de a dona laptopurile vechi, nefolosite sau stricate. Indiferent de configuratie sau sistem de operare, echipa PRAS le va face functionale, pentru ca un copil sa le poata folosi pentru lectii online.

Sunt sigur ca multe companii au laptopuri functionale, dar care sunt propuse spre casare, pentru ca au devenit desuete sau nu fac fata aplicatiilor actuale. Configuratiile sunt insa potrivite pentru accesarea platformelor educationale online, iar colegii mei le vor verifica si repara pentru a functiona impecabil. Un astfel de laptop reprezinta sansa unui copil nevoias de a-si continua activitatea si a nu ramane in urma la reinceperea cursurilor”, considera Paul Roman, Director General, Pras Consulting.

De asemenea, PRAS aşteapta mesaje la adresa biblioteca@pras.ro despre familiile cu copii carora le-ar fi utile aceste laptopuri. Compania este deschisa catre orice colaborare cu alte companii sau ONG-uri, pentru ca Biblioteca de Laptopuri sa ajute cat mai multi elevi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button