Life&Style

Povestea whiskey-ului Tullamore D.E.W., o băutură populară în toată lumea (1)

Tullamore Dew_OriginalUn vechi proverb irlandez spune: “Ce nu poate vindeca whiskey-ul nu are leac”. Iar cunoscatorii descriu gustul Tullamore D.E.W. ca fiind: “Subtil si fin, o combinatie placuta intre malt, tonuri de lemn ars, vanilie si o aroma naturala a orzului auriu”. In continuare, povestea whiskey-ul, o bautura populara in toata lumea.

de Marian Crăciun

Originar din Irlanda, whiskey-ul a devenit o bautura populara in toata lumea, pe care o poti gasi atat in cafenelele chic din Paris, in barurile cool din New York cat si in orice pub australian. Etimologia termenului (Uisce Beatha) provine din limba galeza veche si a fost tradus in limba engleza “waters of life” (apa vietii).

Istoria whiskey-ului irlandez este similara cu perioada de inceput a whiskey-ului propriu-zis. Spre deosebire de scotch, whiskey-ul irlandez este mai putin „afumat‟, datorita triplei distilari, care reduce din “rigiditatea” bauturii. In plus, orzul folosit nu trece intotdeauna prin maltuire, ci este lasat sa se usuce in mod natural, ceea ce ii confera whiskey-ului traditional irlandez o aroma mult mai catifelata.

Tullamore DewLa fel de important pentru irlandezi ca si St. Patrick‟s Day, sarbatorit in fiecare an pe 17 martie, Tullamore D.E.W. este un whiskey distilat si invechit in Irlanda, unic in categoria sa gratie gustului sau distinctiv obtinut in urma proceselor specifice de distilare si maltuire. Acelasi caracter unic, specific irlandez, este oferit de compozitia originala Tullamore D.E.W. – un amestec din 3 tipuri de whiskey: pot still whiskey, malt whiskey, grain whiskey. Cunoscatorii descriu gustul inegalabil Tullamore D.E.W. ca fiind: “Subtil si fin, o combinatie placuta intre malt, tonuri de lemn ars, vanilie si o aroma naturala a orzului auriu”.

Descopera adevaratul spirit irlandez cu Tullamore D.E.W., Original Irish True. La fel ca si St. Patrick, Daniel E. Williams a avut curajul de a-si expune convingerile proprii si de a-si duce visul mai departe peste timp: producerea celui mai bun whiskey irlandez.

Se spune ca irlandezii au un caracter aparte, celebrul « Irish True » – sunt ospitalieri, dar nu inainte de a incerca sa afle totul despre tine si, desi sunt vorbareti si prietenosi, nu inceteaza niciodata in a incerca sa te convinga ca parerile lor sunt mai bune. Cea mai populara sarbatoare irlandeza, St. Patrick‟s Day, surprinde cel mai bine spiritul Irish True. La origine, descoperim elemente din istoria antica, aduse in contemporan, ce imbina in stil caracteristic umorul negru irlandez cu oportunitati de buna dispozitie si sarbatoare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button