Going OutLife&Style

Povestea Restaurantului Diplomat

Zilele trecute am trecut pragul unui nou restaurant cu faimă din București. La invitația unor prieteni am decis să luăm masa de seară pe terasa Restaurantului Diplomat, un loc plin de istorie din zona de Nord a Bucureștiului.

Restaurantul face parte din cadrul Clubului Diplomatic, însă nu este o locație cu acces special, ci este la îndemâna oricui. Trebuie doar să îți dorești să servești o masă rafinată și gustoasă, iar Restaurantul Diplomat este o opțiune potrivită pentru oricine. După ce ne-am aruncat privirea pe meniu, ne-am bucurat de un festin pregătit de chef-ul locației, pe care îl puteți servi și voi în același cadru de poveste.

Meniul Restaurantului Diplomat este diversificat și este unul cu specific contemporan – internațional. Vine cu preparate din bucătăriile importante ale lumii culinare, cu un plus către cea mediteraneană. Structura meniului este perfect echilibrată, între preparatele ușoare, de vară și cele care necesită un proces de gătire mai îndelungat și rafinat.

Aici, chiar și cel mai pretențios client își va găsi preparatul favorit printre aperitive, salate, paste, fructe de mare, pește, preparate din pui, porc, vită, vițel și miel sau deserturi.

Ce am ales, lăsăm imaginile să vorbească de la sine. Dar vă mai spunem doar atât: vom reveni!

Povestea Restaurantului Diplomat

Suntem în luna martie a anului 1922. Ziua a 7-a. Doi reprezentanţi ai avangardei care va schimba pentru totdeauna aspectul Bucureştiului de Nord, Colonelul St. E. Greble Junior şi domnul Alexandru Marghiloman, pun fundaţiile Country Club Băneasa.

Printre ceilalţi 143 de membri fondatori se numărau şi Max Ausschmidt, C. Argetoianu, generalul Anderson, Basarab Brâncoveanu, principele Jean Calimache, principele Cantacuzino, Barbu Catargiu, principele A.D. Ghica, principele Barbu Ştirbey, baronul Stărcea şi mulţi alţii.

Împreună, ei vor pune bazele celui mai mare Country Club din vremea aceea. Vila centrală, construită de celebrul arhitect Ion Mincu, găzduia şi sediile clubului nautic şi de polo, iar piscina şi terenurile de tenis, golf şi polo atrăgeau protipendada din întreaga Europă.

Ulterior, clubul va găzdui Restaurantul „Diplomat”, locul în care bucureştenii serveau prânzul şi se bucurau de priveliştea oferită de Parcul Herăstrău, apoi reveneau în oraş spre seară sau îşi continuau plimbarea pe jos, pe aleile umbrite şi răcoroase ale parcului. Puţini sunt cei care ştiu că actualul parc a fost construit tot de către membrii fondatori ai Clubului Diplomatic şi oferit publicului larg.

Aproape 100 de ani mai târziu, dorim să păstrăm atmosfera locului dar să-i dăm şi o notă modernă. Tocmai de aceea am călătorit în jurul lumii, culegând reţete de tradiţie din toate ţările, pe care le-am reinterpretat într-o manieră contemporană. Vrem să ne asigurăm că experienţa pe care o trăieşti este cea mai bună din oraş, de fiecare dată, de aceea avem o cavă de vinuri unicat, cu peste 800 de sticle de vin din întreaga lume, care pot fi potrivite perfect cu reţetele noastre originale.

PS. Săptămâna trecută, mai mulți bloggeri, influenceri și vedete s-au întâlnit tot pe terasa Restaurantului Diplomat. Giulia, Speak, Ștefania, Xonia, Lili Sandu, Silviu Tolu, Marisa Paloma, Andrei Vulpescu, Cristina Belciu, Andreea Perju, Deea Codrea, Ioana Vișanescu și mulți alți invitați prezenți la eveniment, s-au bucurat, de asemenea, de meniul contemporan pregătit de chef-ul restaurantului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button