BusinessInvestitii

Plaza România se transformă: Anchor investește 10 milioane euro în modernizare

Plaza Romania fatadaAnchor Grup, unul dintre cei mai puternici dezvoltatori imobiliari de pe piața românească, investește 10 milioane de euro în renovarea Plaza Romania, ca parte a unei strategii prin care urmăreste modernizarea și repoziționarea centrului comercial pe piata mall-urilor de proximitate. 

Lucrările de renovare vor dura 18 luni și vizează în principal schimbarea fațadei, modificarea circuitului de shopping la interior și transformarea unei aripi a mall-ului în spații de birouri (8.000 mp).

Potrivit lui  Răzvan Gaită, General Manager Anchor Group, numărul vizitatorilor Plaza Romania a crescut cu 10% în primul trimestru al acestui an, fața de aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, mixul de chiriasi este în continuă dezvoltare, cu noi adaugiri în fiecare lună.

Timeout si Cinema Cafe se numără printre cei mai recenti chiriasi ai Plaza Romania, cu magazine deschise de la începutul anului 2014. World Class, lider pe piața din România în industria wellness-ului, ocupa din luna februarie un spatiu dublu in Plaza Romania comparativ cu anul trecut. Damat Tween, Koton si Al Saj sunt de asemenea branduri care se vor alatura in scurt timp centrului comercial.

Prin renovarea Plaza Romania urmărim să atragem o afluență mai bună de vizitatori și să avem un grad de ocupare de 100% la finalizarea lucrărilor. In același timp, dorința noastră este să oferim un mall de proximitate, modern și adaptat atat cerințelor pieței, cat și nevoilor clienților. Noua imagine pe care o promovăm este aceea de mall dedicat întregii familii. Ne adresăm în special familiilor tinere si moderne din sectorul 6, cărora le oferim shopping și distracție aproape de casă. Obiectivul nostru este să devenim optiunea numarul 1 în materie de centre comerciale pentru locuitorii sectorului 6

Răzvan Gaită, General Manager Anchor Group

Plaza Romania RotondaÎn premieră pentru România, centrul comercial va rămâne deschis pe toată durata lucrărilor. Renovarea va fi efectuată în etape, astfel încât să nu afecteze traficul. Două treimi din mall vor fi în permanență accesibile publicului, acesta putându-se bucura în continuare de shopping si de evenimentele speciale, dedicate întregii familii.

Debutul lucrărilor de renovare a fost marcat săptămâna aceasta cu un eveniment unicat. Până pe 11 mai, vizitatorii Plaza România îl pot vedea pe Bryan Berg, singurul constructor profesionist de clădiri din cărți de joc din lume și multiplu campion Guiness World Records, construind din cărti de joc clădirea Plaza România, alături de două clădiri emblematice din Bucuresti – Ateneul Român si Palatul Parlamentului.  Edificiile vor rămâne în incinta Plaza România până pe 24 mai, când vor fi demolate.

Răzvan Gaită a mai declarat că investiția totală pentru modelarea celor două mall-uri pe care grupul le deține în capitală va ajunge la 25 de milioane de euro.

Grupul Anchor este prezent în România din 1997 fiind unul dintre cei mai puternici jucători de pe piață, prin portofoliul său de proiecte de retail, rezidențiale și clădiri de birouri. Anchor Grup a construit în Romania București Mall, primul centru comercial modern la nivel local.

De asemenea, grupul deține Plaza Romania, una dintre cele mai populare destinații pentru cumpărături din București, Anchor Plaza, prima cladire de birouri de clasa A integrată cu un centru comercial și InCity Residences, ansamblu rezidențial situat în centrul Capitalei. Valoarea totală a investițiilor efectuate până în prezent se ridică la peste 350 milioane euro.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button