Parenting

PELICAM – ediţia a II-a, la start cu 14 filme

pelicam 2013Organizat de Asociatia Culturala Les Herbes Folles si parte din Green Film Network, reteaua internationala a festivalurilor de film de mediu, Festivalul international de film Pelicam pornește la drum cu 14 filme de lungmetraj documentare, de ficţiune sau animaţie din peste 12 ţări.

A doua ediţie a festivalului de film despre mediu și oameni, Pelicam IFF își asteaptă invitaţii și publicul începând de vineri 14 iunie, ora 19:00, cu primul eveniment special al acestei ediţii, vernisajul de fotografie „România – oameni și locuri” susţinut de Sorin Onișor la Art House Casa Avramide. Timp de 3 zile în Tulcea vor avea loc evenimente din domeniul cinematografiei, fotografiei și muzicii ce au ca scop principal apropierea publicului de artă și informarea despre iniţiativele care pun în valoare mediul în care trăim.

Filmul de deschidere „North of the sun” (r.Inge Wegge și Jorn Nyseth Ranum), documentarul premiat la DocPoint – Helsinki Documentary Film Festival și Göteborg International Film Festival, La quete d’inspiration” (r.Mathieu Le Lay) un documentar ce abordează munca și filozofia fotografului Alexander Deschaumes,  Botiza (r. Frédéric Gonseth si Catherine Azad), un film despre cronica unui sat maramureșean din România „More than honey” (r. Markus Imhof) proiectat în prezenţa monteurului Anne Fabini prezentă pentru o sesiune de Q&A, „Fruit Hunters” (r. Yung Chang) un documentar cu Bill Pulman și „Village at the end of the world” (r. Sarah Gavron, David Katznelson) aflat în selecţia oficială a BFI London Film Festival 2012 sunt cele 6 filme care fac parte din competiţia PELICAM IFF, ediţia a II-a.

Incluse într-o proiecţie specială atât în Piaţa Civică cât și în Centrul Cultural Jean Bart sunt și filmele “Rosia Montana a town on the brink” proiectat in prezenţa regizorului de origine germană Fabian Daub, interesat de subiectul regiunii Roșia Montana aflat în dezbateri internaţionale, și filmul “Tous Cobayes” in regia lui Jean Paul Jaud cunoscut pentru celebrul documentar, “Nos enfants nous accuseront”. Filmele vizionate în cele trei zile în Centrul Cultural Jean Bart și în Piaţa Civică oferă șansa de a învăţa mai ușor, într-un mod ludic și artistic iniţiative noi legate de protejarea mediului.

Duminică, 16 iunie începând cu ora 19:30, în Centrul Cultural Jean Bart va avea loc decernarea premiilor celei de-a doua ediţii Pelicam urmată de proiecţia filmul “The End of Time” (r. Peter Mettler), o poveste cu viziune care explorează felul în care percepem timpul.

Printre evenimentele ediţiei a II-a Pelicam IFF se numară și cele cinci workshopuri despre „Reciclare și reutilizare creativă”, „Organizare comunitară” „Plimbarea sonora prin Tulcea” și cele două workshopuri de cinematografie susţinute de invitaţii speciali.

Keith Partridge este renumit pentru cariera sa în lumea filmului extrem și pentru rolul de cameraman al unor producţii ca Touching the Void (câștigător al premiului Bafta), The Beckoning Silence, premiat cu Emmy și seria-pilot BBC: “Human Planet“. Keith Partridge va vorbi pentru prima oară în România despre experienţa celor peste 60 de filmări în condiţii extreme, sâmbătă 15 iunie, de la ora 14:30 la Art Cafe Casa Avramide din Tulcea.

Stéphane Siohan, reporter de peste de 10 ani, cunoaște bine România, locuind și lucrând in București timp de doi ani. Din Kiev până la Donetsk, trecând și prin Cernobâl și Lviv, el va difuza la Pelicam o serie de filme documentare care fac parte din webdocumentarul Gol! Ukraine și va face, de asemenea, o demonstraţie a funcţiei interfaţei interactive.

Concertele susţinute de Robin and the Backstabbers și Șuie Paparude vineri respectiv duminică, în Piaţa Civică din centrul orașului întregesc programul artistic din cele trei zile ale festivalului de film Pelicam. Intrarea la toate evenimentele Pelicam IFF 2013 este gratuită.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button