BusinessCompaniiParenting

Online trends: Profitul net al Saxo Bank, aproape dublu în S1 2013

Saxo Bank, bancă specializată în investiţii şi tranzacţionări online, aproape și-a dublat veniturile în prima jumătate a anului 2013, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Principalul motor al acestei creşteri a fost reprezentant de concentrarea mai activă pe activitățile de core business și o intensificare a tranzacțiilor. Astfel, Saxo Bank a înregistrat în prima jumătate a acestui an cele mai bune performanțe din 2010 încoace. Profitul net a crescut de 6 ori, comparabil cu aceeași perioadă a anului trecut.

În prima jumătate a anului, Saxo Bank a avut venituri EBIDTA în valoare de peste 90 de milioane EUR, inclusiv taxele, amortizările, deprecierea, veniturile asociaților și din joint ventures, ceea ce este mai mult decât dublu față de cele 35 de milioane EUR din 2012. Profitul net obținut în primele 6 luni a crescut de 6 ori, ajungând la 35 de milioane EUR.

Întreaga activitate tranzacțională a Băncii a crescut în prima jumătate a lui 2013, cu volume în creștere pe FX și volatilități față de 2012. Volumele de tranzacționare pe FX options și CFD-uri au crescut, de asemenea, față de anul trecut.

Veniturile operaționale ale grupului au atins, în prima jumătate a anului, 234 milioane EUR, cu 24% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Saxo Bank continuă să pună accent pe activitățile principale de business și pe platformele și tehnologia de tranzacționare multi-asset pe care le deține. Banca a extins permanent gama de produse cu noi cross-uri valutare, portofolii ETF și o versiune mobilă a principalului website comercial și a menținut un nivel ridicat de investiții în dezvoltarea platformei de tranzacționare. Această concentrare pe activitățile de bază a condus la reducerea participațiilor Băncii din anumite businessuri, cum ar fi companiile CPH Capital, Capital Four sau Global Evolution. Mai mult, participația majoritară a Saxo Bank în EuroInvestor a fost vândută în iunie, anul acesta.

  • Venit operațional 234 milioane EUR
  • Profit brut: 54 milioane EUR
  • Profit net: 35 milioane EUR
  • Depozite colaterale ale clienților (businessul de tranzacționare): 4,9 miliarde EUR
  • Asseturi în administrare: 1,8 miliarde EUR
  • Venituri EBITDA: 90 milioane EUR

Analiştii Saxo Bank se așteaptă ca economia mondială să își continue expansiunea, deși cu anumite inconveniente în 2013. Încrederea investitorilor a continuat să crească, cu o aversiune mai mică față de risc decât acum câțiva ani. Cu toate acestea, privind anul 2013 în ansamblu, Saxo Bank își păstrează anumite rezerve asupra situației generale a pieței, mai ales că orizonturile nu sunt foarte vizibile.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button