Gadget

O nouă gamă de imprimante de format mare de la Epson, prezentată la FESPA 2013

Epson-SureColor-SC-S70610 (Small)Epson, unul dintre liderii mondiali în echipamente pentru prelucrarea imaginii, a lansat o nouă gamă de imprimate de format mare care se adresează antreprenorilor care caută soluţii economice pentru tipărirea la cele mai înalte standarde a materialelor de tip POS, pentru semnalistică, producerea de articole sportive, obiecte promoţionale şi aplicaţii de design interior.

Compania va demonstra fiabilitatea şi productivitatea sporită a noilor imprimante wide-format cu jet de cerneală din seria SureColor în cadrul FESPA – un eveniment dedicat industriei internaţionale de profil – 2013 (25-29 iunie, ExCel, Londra).

Potrivit informaţiilor companiei japoneze, în ultimele 18 luni au fost lansate opt noi imprimante inkjet large format din seria SureColor. Aceste imprimante vor fi expuse împreună pentru prima dată în cadrul evenimentului FESPA din Londra. Printre modelele care vor fi prezentate se numără trei imprimante SureColor SC-S wide format de 64 inci, imprimanta de 44 inci SureColor SC-T şi două imprimante care folosesc tehnologia de sublimare SureColor SC-F (de 44 şi 64 inci).

“Imprimantele SureColor combină precizia tehnologiei de printare cu jet de cerneală de la Epson cu cea mai nouă generaţie de cerneluri UltraChrome pentru a oferi sectorului printării profesionale fiabilitate şi funcţionalitate pentru o varietate de aplicaţii, la cele mai accesibile costuri” a declarat Duncan Ferguson, Manager Pro-Graphics şi New Business Development în cadrul Epson Europe.

Textile şi obiecte promoţionale

Pentru a demonstra flexibilitatea imprimantelor SureColor SC-F6000 şi SureColor SC- F7000 Epson va expune la standul său, din cadrul târgului, articole sportive, obiecte promoţionale, gadget-uri şi accesorii pentru decoraţiuni interioare, personalizate prin tipărire. Acestea sunt primele modele de imprimante  Epson bazate pe tehnologia de sublimare şi primele modele de pe piaţă ale căror componente sunt integral proiectate şi produse de aceeaşi companie. Rezultatul este optimizarea calităţii, a performanţei (o viteză de producţie de peste 50 m²/ oră) şi a fiabilităţii cu scopul obţinerii celei mai mari profitabilităţi. Imprimantele folosesc Epson UltraChrome DS, o cerneală pe bază de apă dezvoltată special pentru obţinerea de imagini vii, cu negru intens, cu degrade-uri fine şi contururi clare.

Tehnologia de sublimare este ideală pentru trasferul de imagini realizate la calitate foto pe o serie de suprafeţe acoperite cu poliester pe care imprimarea directă este deosebit de dificilă: aluminiu, oţel, plastic, MDF, plăci ceramice etc. Beneficiul firmelor care oferă servicii de printare constă în extinderea gamei de produse oferite prin noi soluţii creative, cu valoare adăugată.

Semnalistică şi decoraţiuni interioare

Vizitatorii vor putea vedea o varietate impresionantă de printuri de mare impact pentru semnalistică, POS şi decoraţiuni interioare realizate la standul Epson cu cele trei modele de imprimante SureColor SC-S de 64 de inci. Imprimantele cu 4 până la 10 culori (inclusiv alb şi metalic) vor fi folosite pentru a demonstra costurile mici de imprimare şi viteza de printare pe o varietate de medii, de la vinil la folie pentru vitrine sau materiale reciclate. Modelul de 44 inci cu 4 culori, SureColor SC-T7000, care foloseşte cerneală UltraChrome XD este ideal pentru domeniile în care  viteza şi costurile reduse reprezintă cei mai importanţi factori, precum aplicaţiile de tip CAD, GIS, personalizarea de bannere sau semnalistica indoor. Cea mai rapidă imprimantă din clasa ei, aceasta foloseşte software-ul “PRESTIGE pentru Epson” care o face ideală pentru a putea produce rapid materiale de promovare destinate unor promoţii pe perioade limitate, datorită varietăţii de layout-uri predefinite , inclusiv  design grafic pentru aplicaţii de modă, de retail, de voiaj.

Epson va prezenta la FESPA şi noul Display Trans Media Kit – o alternativă inkjet la tradiţionalele halogenuri de argint sau produsele backlit Duratrans®.Dezvoltat în colaborare cu ILFORD pentru utilizarea cu imprimanta Epson Stylus Pro 11880, Display Trans Media este creat pentru aplicaţii de tip backlit de cea mai bună calitate, întrucât reproduce în mod realistculorii pielii şi oferă nuanţe de negru intense.

Grupul Epson are peste 68.000 de angajaţi în 96 de companii din toată lumea. Activitatea europeană a companiei, precum şi cea din Orientul Mijlociu, Rusia şi Africa, este coordonată de Epson Europe B.V., cu sediul la Amsterdam. Având o forţă de muncă de 1.727 de angajaţi, vânzările Epson Europe în anul financiar 2012 au fost de 1.540 milioane de euro.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button