După premiul primit, recent, de Ionuț Budișteanu, o altă echipă din România este recompensată pe plan internațional. Adonis Soft a câștigat cu „UrbanHero” locul al treilea la secțiunea companii din cadrul competiției internaționale Ericsson Application Awards, pentru aplicații mobile dezvoltate pe tema „Apps for City Life” (Aplicații pentru viața urbană). La competiția de anul acesta au participat 192 de echipe din 52 de țări din toată lumea.
Ericsson a anunțat câștigătorii competiției internaționale Ericsson Application Awards, iar, la secțiunea companii, echipa Adonis Soft din România a câștigat locul al treilea și un premiu de 5000 de euro. La competiția de anul acesta au participat 192 de echipe din 52 țări din toată lumea.
Tema celei de-a patra ediții a competiției a fost „Apps for City Life” (Aplicații pentru viața urbană), iar concurenții au trebuit să dezvolte aplicații mobile menite să ajute societatea urbană. Anul acesta, competiția a avut două secțiuni: una pentru studenți și o secțiune pentru companiile mici și medii cu mai puțin de 100 de angajați. Echipa României a reușit să obțină locul al treilea cu ajutorul aplicației Urban Hero, la secțiunea companii. Aceasta este un proiect de reponsabilizare urbană pentru dispozitive mobile care permite raportarea unor probleme generale cu care se confruntă un oraș, de la gropi în asfalt, cabluri căzute, până la gunoi depozitat în locuri nepotrivite etc.
Urban Hero este o aplicație pentru Android, care folosește crowdsourcing pentru a aduna și organiza problemele existente dintr-un oraș. Raportarea acestora se face ușor, folosind orice smartphone dotat cu o cameră foto, iar localizarea problemelor se face automat cu ajutorul GPS-ului. Scopul este acela de a atrage atenția autorităților competente, de a reduce timpul de rezolvare a acestor probleme și de a dezvolta spiritul civic al cetățenilor unui oraș. În plus, Urban Hero permite distribuirea rapoartelor în social media (Facebook și Twitter) și include un sistem de user ranking. Aplicația este utilă și pentru ONG-urile sociale sau de mediu, care își pot dezvolta campanii de responsabilizare cu ajutorul acesteia.
La secțiunea companii, primele locuri au fost ocupate de două echipe din Marea Britanie, TboxApps cu aplicația Predictable – care ajută persoanele cu handicap motor sau de vorbire să comunice, respectiv AddedValueApplications cu aplicația Map4Map – ce permite localizarea altor dispozitive mobile și poate fi folosită pentru bolnavii cu Alzheimer sau pentru copiii care se rătăcesc. Câștigătorii locului al doilea au primit un premiu de 10.000 de euro, iar cei de pe locul întâi, un premiu de 25.000 de euro.
Jurizarea a început în martie, când 1000 de utilizatori din 8 mari orașe ale lumii au evaluat aplicațiile și au ales primele trei echipe. Apoi, un juriu de 7 specialiști în domeniu a acordat premiul celei mai bune aplicații.