BusinessCompanii

Novartis dă 16 mld. de dolari pentru divizia de medicamente anti-cancer a GSK

sanatateGigantul elveţian din farma Novartis va achziţiona pentru 16 miliarde de dolari divizia de tratamente anti-cancer a producătorului britanic GlaxoSmithKline (GSK), în acelaşi timp urmând să vândă divizia animal-health către un alt jucător important din sectorul farma, Eli Lilly, pentru 5,4 miliarde de dolari, anunţă Bloomberg.

Potrivit informaţiilor venite din partea Novartis şi GSK, cele două companii vor forma o alianţă pe segmentul de consumer-health, producătorul elveţian urmând să vândă unitatea de vaccinuri (în afară de cea destinată vaccinurilor anti-gripale) către Glaxo pentru 7,1 miliarde de dolari.

Nou formata alianţă va dispune de fonduri de 10,9 miliarde de dolari, Glaxo urmând să aibă control majoritar asupra entităţii (63,5%). Astfel, cele două companii pun la un loc branduri precum Excedrin sau Sensodyne, precum şi vaccinuri ca Bexsero sau Cervarix.

Potrivit reprezentanţilor celor două companii, tranzacţia ar urma să primească toate avizele în prima jumătate a anului viitor.

În acelaşi timp, oficialii Eli Lilly au declarat că achiziţia lor transformă businessul de tratamente pentru animale în cel de-al doilea cel mai mare jucător de pe piaţa internaţională de profil, divizia Novartis având un rulaj anual de 1,1 miliarde de dolari.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button