Parenting

Movie trends: Am văzut mai multe filme în 2013. Veniturile din bilete, plus 4% la nivel mondial

movie ticketÎncasările din box-office la nivel mondial au crescut cu circa 4 procente în 2013, până la nivelul record de 35,9 miliarde de dolari, anunţă Bloomberg.

Potrivit Motion Picture Association din Statele Unite, compania care a dat publicităţii datele, China, a doua cea mai mare piaţă pentru lumea filmului, a avut încasări cu 27% mai mari anul trecut, până la 3,6 miliarde de dolari.

Ţara reprezintă atât o provocare cât şi o oportunitate pentru studiourile de film americane. Guvenul chinez restricţionează numărul filmelor străine care apar în cinematografe, permiţând doar 34 de importuri anual. Cu toate acestea, entuziasmul consumatorilor chinezi de filme nu s-a diminuat.

“300: Ascensiunea unui Imperiu”, peste 200 de mil. dolari la 9 zile de la premieră

În acelaşi timp, sumele din box-office în Statele Unite şi Canada, cea mai mare piaţă, au crescut cu un procent, până la 10,9 miliarde de dolari. Printre filmele care au avut cele mai mari încasări pe piaţa nord-americană se află The Hunger Games: Catching Fire (cu încasări de circa 409,4 milioane de dolari – 838,2 de milioane de dolari la nivel mondial) şi Iron Man 3 (cu aproximativ 409 milioane de dolari în SUA, dar peste 1,2 miliarde de dolari internaţional).

În raport se mai arată faptul că anul trecut, 35 de filme au avut încasări de peste 100 de milioane de dolari în State. Comparativ, în 2012, numărul acestora era de 31.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button