GadgetTrends

Monitoarele Clinical Review, display-urile cu touch şi Android şi gamele profesionale, prezentate de Philips în România

DSC02861Filiala locală a MMD, partenerul licenţiat pentru brandul Philip, unul dintre cei mai importanţi producători de electronice de pe piaţa internaţională, a prezentat oficial în cadrul unui eveniment destinat jurnaliştilor români noile game de display-uri, destinate atât consumatorilor finali, cât şi profesioniştilor din domeniul medical, HoReCa sau retail.

Una dintre cele mai interesante game prezentate de Philips este cea a monitoarelor Clinical Review. Destinate mai ales domeniului medical, în esenţă centrelor de imagistică, acestea dispun de un înveliș unic, antibacterian, care limitează expunerea la microbi și contaminări. Dotate cu panouri de înaltă calitate cu diagonale de 21.5, 24 și 27 inci, reproducere grayscale și culori vii asigurate de tehnologia D-Image compatibilă DICOM, aceste display-uri vin în ajutorul profesionistilor, pentru a oferi o diagnosticare corectă.

Philips All-In-One cu sistem de operare Android ajung și în România

Potrivit reprezentanţilor Philips, monitorul clinic e diferit de cel pentru spital (medical monitor). Monitoarele clinice, un segment în creștere și care nu este acoperit, se referă atât la display-uri design pentru secretariat, cât și la monitoare pe care se pot analiza radiografii, RMN-uri sau CatScan.

“Avem un avantaj major pe acest segment: deocamdată suntem singurii care am dezvoltat astfel de produse. Piaţa de health displays este în creştere, dar este un segment neacoperit de nimeni. Acest tip de monitoare sunt perfecte pentru medicii care dau o adoua opinie despre un diagnostic”, a afirmat Cristian Bucur, reprezentant MMD, compania care comercializează monitoarele Philips şi AOC.

Philips şi AOC îşi păstrează poziţia de lideri în România

Acest gen de monitoare a fost adus la nivel local la finalul anului trecut, până în acest moment fiind achiziţionate 20 de unităţi de către o clinică din Cluj-Napoca. Preţul variantei de 27 de inci este de circa 759 de euro, în timp ce varianta de 21,5 inci costă undeva la 1.300 de lei.

Oficialii Philips au prezentat şi gama de monitoare tactile cu sistem de operare Android integrat, care facilitează accesul rapid la Internet şi la un conţinut multimedia nelimitat. Display-urile Philips Smart All-In-One sunt disponibile în două versiuni, de 21,5 inci şi 23 inci, şi oferă uşurinţă a utilizării şi o experienţă de vizualizare foarte bună acasă, dar şi în zonele cu acces public precum cafenele, şcoli şi loby-urile hotelurilor.

Display-urile rulează sistemul de operare Android 4.2 şi dispun de un procesor Quad-Core ARM, Nvidia Tegra T33 de 1,6 GHz.

MMD lansează o nouă gamă de monitoare Philips LCD Clinical Review

Potrivit informaţiilor anterioare ale reprezentanţilor Philips, monitorul Philips S221C4AFD va fi disponibil din luna aprilie la un preţ de 1.999 lei, iar modelul S231C4AFD este disponibil din luna martie la un preţ de 2.099 lei.

În acelaşi timp, compania a prezentat şi cele mai noi soluţii pentru segmentul de display-uri profesionale. Acestea pot fi folosite atât pentru interior cât şi pentru exterior, gama Philips variind de la 32-65 de inci (şi chiar mai mult). Display-urile profesionale Philips pot fi folosite  ca video-wall, se pot conecta până la 250 de monitoare simultan şi sunt destinate funcţionării 24/7. Oficialii companiei au precizat faptul că în portofoliu există deja şi un monitor 4K de 85 inch pentru reclame.

“Suntem prezenţi şi pe segmentul 3D, însă în România nu există încă cerere pentru astfel de monitoare. Au un nivel de preţ încă prea ridicat”, a mai spus Cristian Bucur.

“Industria are nevoie de tehnologii care să facă lumea să se operească pe stradă şi să admire acel monitor amplasat într-o vitrină. Viitorul este cel al monitoarelor 3D la care te poţi uita fără ochelari speciali”, a precizat Costas Sonas, manager în cadrul MMD.

Philips și AOC domină piața locală și europeană de monitoare. În trimestrul 4 al anului trecut, Philips a devenit lider de piaţă în Europa pe segmentul monitoarelor, cu o cotă de piaţă de 25%. Producătorul monitoarelor, firma chineză TPV, are la nivel global o cotă de piaţă de 35%. În ceea ce priveşte segmentul display-urilor profesionale, compania se află pe locul 4 la nivel european (Samsung este lider de piaţă), cu o cotă de până în 10 procente.

DSC02862 DSC02865 DSC02864 DSC02878 DSC02866 DSC02871 DSC02867 DSC02880 DSC02890 DSC02868 DSC02882 DSC02863 DSC02870 DSC02875

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button