BusinessCompaniiParenting

Mii de copii s-au înscris în programul Panasonic „Şcoala copiilor – învăţare eco”

Producătorul de electronice Panasonic a lansat în 19 ţări programul internaţional „Şcoala copiilor – învăţare eco”, cu scopul de a oferi copiilor din întreaga lume oportunităţi de educaţie eco pentru a ajuta la dezvoltarea liderilor de mâine.

La o lună de la începerea înscrierilor la nivel local în programul iniţiat de Panasonic, mai multe şcoli şi-au declarat participarea în programul „Şcoala copiilor – învăţare eco”, iar compania aşteaptă în continuare, în săptămânile următoare, sute de aplicaţii.

Programul „Şcoala copiilor – învăţare eco” a fost lansat în toamna anului 2010 după implementarea în 2009 a unui program pilot în Marea Britanie şi Gemania, cu scopul de a susţine educaţia copiilor cu vârste între 7 şi 11 ani din 7 ţări din Europa (Germania, România, Ungaria, Polonia, Spania, Turcia, Italia).

De la începerea programului în 2009 numărul total al elevilor participanţi în programul educaţional dezvoltat de principalul producător de electronice din Japonia şi de organizaţia neguvernamentală FEE (Foundation for Environmental Education) a depăşit 1 milion de copii şi a reuşi să crească conştientizearea problemelor de mediu în rândul elevilor din lumea întreagă.

În cadrul acestui proiect, Panasonic oferă şcolilor şi profesorilor materiale educaţionale gratuite, încât să poată organiza propriile lecţii eco. Documentele, videoclipurile şi planurile de lecţie oferă profesorilor suportul pentru a vorbi elevilor despre problemele de mediu într-un mod interesant şi motivant. După aceste lecţii, copiii vor completa Jurnalul de Poze Eco şi pot participa în competiţia Jurnalelor Eco, unde pot avea oportunitatea de a câştiga premii valoroase. În competiţia locală copiii vor fi răsplătiţi cu produse Panasonic. Lucrările câştigătoare vor fi înscrise în competiţia europeană, unde premiul cel mare presupune un sprijin din partea companiei de 2.000 de euro pentru activităţile de mediu desfăşurate de şcoala câştigătoare.

Panasonic şi-a propus să devină Compania Inovatoare şi Verde numărul 1 în industria de electronice până la împlinirea a 100 de ani de la înfiinţarea corporaţiei, în 2018. Panasonic  îmbină contribuţiile de mediu cu dezvoltarea business-ului, dar  şi cu oferirea de programe educaţionale de mediu pentru 2 milioane de copii.

Panasonic Corporation este unul dintre liderii mondiali în domeniul dezvoltării şi producţiei de electronice în trei divizii de business: consumatori, componente şi produse, precum şi soluţii de business. Compania are sediul în Osaka, Japonia, şi a înregistrat vânzări nete de 72 miliarde de euro pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2012.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button