BusinessGadgetStartupTrends

Evernote selectează developeri români pentru Devcup şi lansează Evernote Accelerator

Evernote, una dintre cele mai admirate companii din Silicon Valley, dezvoltatorul unei aplicaţii gratuite care permite utilizatorilor să ia notite atât pe smartphone cât şi pe calculatoare, acestea putând fi accesate de oriunde există o conexiune de internet, anunță lansarea Evernote Accelerator, un program de mentorat intensiv ce se va desfășura pe parcursul a o lună.

Acceleratorul va ajuta echipe promițătoare de dezvoltatori să transforme proiecte incipiente, construite pe platforma Evernote, în produse viabile.

Echipele Evernote Accelerator vor fi selectate dintre cele ce candidează la Evernote Devcup 2013, competiția anuală dedicată dezvoltatorilor de software și designerilor din toată lumea. Participanții în program sunt invitați să lucreze la sediul Evernote, direct cu specialiștii în dezvoltare și design din cadrul companiei; echipele vor avea asigurate cheltuielile legate de transport, cazare și masă. 

Proiectele pot fi înscrise până pe 28 iunie, la adresa http://dev.evernote.com/. Evernote Devcup are trei runde de premiere. În alegerea câștigătorilor, juriul va avea în vedere designul aplicației, utilizarea eficientă a platformei Evernote, utilitatea produsului, și originalitea conceptului. După evaluarea tuturor proiectelor, pe 2 august se anunță lista câștigătorilor pentru fiecare dintre cele 12 categorii — printre care se numără afaceri, educație, design, familie, fotografie, gătit, productivitate, și sport. Echipele din fruntea fiecărei categorii primesc bilete la Evernote Conference, eveniment care va avea loc în această toamnă, în San Francisco.

Cele mai bune șase aplicații din această prima rundă sunt desemnate finaliste; ele câștigă o călătorie complet asigurată la Evernote Conference. În cadrul acestui eveniment, participanții vor prezenta proiectele audienției, care va vota câștigătorii – juriul are 2/3 din vot, și publicul 1/3. Primele trei locuri sunt premiate cu 20.000, 10.000, și 5.000 de dolari.

„Cu ocazia vizitei în România, am întâlnit dezvoltatori și designeri cu mult potențial; îi încurajez să construiască produse care extind funcționalitatea Evernote, ajutând utilizatorii să colecteze, să organizeze, să distribuie și să își amintească cele mai importante lucruri din viața lor. Evernote înseamnă ceva diferit pentru fiecare dintre cei 50 de milioane de utilizatori pe care îi avem în toată lumea; oportunitățile de integrare cu platforma Evernote sunt aproape nelimitate”, a spus Phil Libin, CEO Evernote.

Evernote Accelerator va demara în octombrie 2013 și va oferi consultanță în ceea ce privește designul de produs, marketingul, și dezvoltarea afacerii. Programul va culmina cu un eveniment de lansare care va avea loc în noiembrie 2013, unde echipele își vor prezenta produsele în fața unei audiențe formate din jurnaliști, investitori și lideri inovatori din Silicon Valley.

Premiile Devcup 2013 și programul Evernote Accelerator sunt precedate de o serie de evenimente dedicate dezvoltatorilor, care vor avea loc în diferite orașe din jurul lumii.

În România, Evernote este partener al Startup Live Cluj-Napoca, care va avea loc în perioada 17-19 mai 2013. Evenimentul organizat de Transylvania Innovation Ventures, reunește dezvoltatori de aplicații, designeri, și oameni de afaceri din toată țara. Gabriel Coarnă, Evernote Clearly Architect, face parte din echipa de mentori ai evenimentului; participanții au astfel șansa să afle mai multe despre companie și aplicațiile din Evernote Trunk, precum și despre Evernote Devcup și Evernote Accelerator.

Anul acesta, Evernote s-a apropiat mai mult de utilizatorii locali. Începând cu luna februarie, Evernote Business este accesibil și în România, iar din luna martie aplicația Evernote este disponibilă în limba română.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button