BusinessCompanii

Miele, premiat cu „National German Sustainability Award”

Masina de spalat Miele W1_QuickPowerWashProducătorul german de echipamente electrocasnice Miele, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe segmentul premium la nivel mondial, a obținut unul dintre cele mai prestigioase premii acordate companiilor în Europa, „National German Sustainability Award”.

Premiul este oferit anual în cadrul „German Sustainability Conference”, cel mai mare eveniment organizat în Europa dedicat sustenabilității globale.

Compania Miele, prezentă şi pe piaţa din România, a fost câștigătoare la categoria „Companii mari”. Premiul obținut a recompensat astfel îmbunătățirea constantă a standardelor privind sustenabilitatea corporativă, precum și longevitatea produselor Miele, a căror durată medie de viață depășește 20 de ani.

„În oricare dintre activitățile sale, Miele nu lasă loc compromisului, iar principiul sustenabilității este ferm înrădăcinat. Alături de calitatea produselor și de rezultatele obținute de utilizator, care se află întotdeauna pe primul loc, dezvoltarea continuă a strategiei de sustenabilitate corporativă asigură succesul global pentru Miele,” declară Loredana Butnaru, Director Vânzări, Miele România.  Loredana Butnaru_Miele 1

Peste 90% dintre clienți asociază sustenabilitatea cu un nivel ridicat de fiabilitate a produselor

Miele a realizat un studiu în rândul utilizatorilor pentru a le înțelege mai bine viziunea și a ține cont de aceasta în strategia de dezvoltare durabilă a companiei. Astfel, clienții asociază termenul sustenabilitate mai ales cu aspecte ce țin de mediu. Aproximativ o cincime dintre respondenți au asociat termenul sustenabilitate cu mediul înconjurător, durata lungă de viață, materii prime regenerabile și materiale reciclabile. Doar 7% dintre consumatori au asociat sustenabilitatea cu aspecte sociale, precum condiții bune de lucru și responsabilitate socială.

În decizia clienților privind achiziționarea de electrocasnice pentru uz casnic, cele mai importante aspecte referitoare la sustenabilitate sunt:

  • Un nivel ridicat de fiabilitate a produselor (91%)
  • Durata lungă de viață (85%)
  • Un nivel scăzut de consum de energie și apă (84%, respectiv 82%)
  • Utilizare ușoară (69%)
  • Servicii bune (69%)
  • Produse eco-friendly (41%)

Premiile „National German Sustainability Award” au fost acordate în ultima săptămână a lunii noiembrie 2014 pentru a șaptea oară de către fundația omonimă și se numără printre cele mai importante din Europa în recunoașterea sustenabilității corporative. Alături de Miele, au mai fost premiați Horst Köhler, fostul președinte al Germaniei, actorul Colin Firth și soția sa Livia, pentru angajamentul lor față de societate și mediu, precum și interpreta Nelly Furtado, pentru activitățile umanitare în care se implică.

Fondată în 1899, compania Miele a fost de la bun început o afacere de familie, aparţinând familiilor Miele şi Zinkann – aflate astăzi la a patra generaţie. Miele a devenit cel mai mare producător independent de echipamente electrocasnice din lume, cu peste 17.660 de angajaţi, prezent în 47 de țări prin subsidiarele proprii de vânzări şi în 50 de ţări prin intermediul distribuitorilor şi importatorilor. În anul financiar 2013/2014 a obţinut vânzări în valoare totală de 3,22 de miliarde de euro.

Gama de produse Miele include: aspiratoare, echipamente de întreţinere a rufelor; maşini de spălat vase, plite, seturi combi, hote de aragaz, cuptoare, cuptoare cu aburi, cuptoare cu microunde, cafetiere, echipamente frigorifice, răcitoare de vinuri. În plus, gama Miele Professional (divizia de echipamente comerciale) oferă sisteme de întreţinere a rufelor şi maşini de spălat vase pentru uz profesional, dar şi aparatură pentru sterilizarea instrumentelor medicale şi de laborator. În 2007, Miele Appliances SRL şi-a deschis porţile şi în România, una dintre principalele ţări din Europa de Sud-Est.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button