BusinessCompanii

Mezelurile “De la Jupanu”, dichisite cu ERP, SFA si BI de la Transart

mezeluri_combisGrupul de  firme Agro Invest Prod din Bistrita, cel mai important jucator din industria carnii din regiune, proprietar al brandului de mezeluri “De la Jupanu”, a implementat solutia software pentru managementul afacerii furnizata de Transart. Grupul de firme Agro-Invest Prod, Combis, Hotel Coroana de Aur, Coroana Tourism Company, este compus dintr-un abator mixt bovine, ovine, porcine, o fabrica de procesare carne, un lant de magazine specializate cu distributie proprie si trei hoteluri.

Combis detine astazi una din cele mai moderne Fabrici de Procesare Carne din tara, construita la standarde europene avand o capacitate de productie de 14t/zi. Combis are in prezent peste 100 de angajati din care 75% in spatiile de productie, 25% in comert. Pentru clientii unitatii pe plan local si regional distributia este de tipul presales, folosindu-se agenti specializati pentru activitatea de vanzare si altii pentru activitatile de distributie.

Desfacerea produselor se face si prin lantul propriu de magazine, imbinandu-se perfect ospitalitatea magazinelor din apropiere cu diversitatea sortimentelor de produse a unui supermarket. Produsele se livreaza in stare proaspata, ambalate clasic, in vid sau atmosfera controlata. Produsele se comercializeaza sub doua branduri De la Jupanu si Bistricior. Planurile pe termen mediu si lung vizeaza transformarea dintr-un furnizor regional intr-un furnizor la nivel national.

Solutia achizitionata include: B-ORG ERP pe partea de gestiune stocuri, productie, trasabilitate, salarizare si integrare de procese, HERMES Evolution, aplicatia lider pe piata SFA din Romania pentru automatizarea activitatii agentilor de vanzari, BI Adviser – componenta de Business Intelligence, strans integrata cu ERP-ul, care faciliteaza realizarea analizelor de business si monitorizarea indicatorilor esentiali ai afacerii (KPI) pe baza unor tablouri de bord tematice (dashboards).

Decizia de a achizitiona solutia Transart a venit pe fondul unei dezvoltari si diversificari a activitatilor grupului Agro Invest, a unei concurente ridicate pe acest segment de piata dar si a cresterii nemultumirilor fata de suportul asigurat pentru aplicatia utilizata anterior.

In luarea deciziei de achizitie a ERP-ului furnizat de Transart au contat functionalitatile oferite pe partea de gestiune, flexibilitatea pe partea de negociere – in special posibilitatea de a esalona costurile de achizitie pe o perioada mai lunga de timp – si increderea in capacitatea Transart de a ne livra solutia dorita, impreuna cu suportul tehnic aferent atat direct cat si prin partenerul local – PIM Corporation.”

Oana MARE, Director Financiar Combis SA / Agro-Invest Prod SRL Bistrita

Beneficii oferite de B-ORG ERP

– obtinerea de rapoarte operative pe core-business: profitabilitate, stocuri, loturi, date expirare, totul in timp real;

– scurtarea timpului de intocmire a documentelor: avize, incasari, rapoarte de productie, documente de inventariere etc

– control mai strict al stocurilor de materii prime si al productiei rezultate – cu impact asupra faptului ca angajatii simt ca pot fi mai strict controlati si prin urmare lucreaza mai corect, mai responsabil;

– asigurarea trasabilitatii pe fluxul de aprovizionare-productie-livrare;

– obtinerea de informatii in timp real legate de costurile de productie, facilitand astfel stabilirea pretului de vanzare care sa asigure profitabilitatea la nivel de produs; (Nota: din cauza ca materia prima isi schimba foarte des pretul, anterior implementarii B-ORG ERP, au existat situatii cand un anumit produs a fost vandut la un pret care nu acoperea costul de productie;)

– optimizarea aprovizionarii cu materie prima, prin anticiparea necesarului in baza comenzilor inregistrate in sistem;

Pe durata implementarii, am apreciat promptitudinea cu care ni s-a raspuns: am avut destul de multe particularitati de rezolvat, probleme care au necesitat un tratament personalizat. Nu a fost o implementare usoara. A fost o munca grea care a presupus un efort destul de important atat pentru noi cat si pentru Transart. S-au asimilat multe informatii si apreciez ca s-a muncit mult pentru noi … pe scurt, am simtit ca suntem importanti!”

Oana MARE, Director Financiar Combis SA / Agro-Invest Prod SRL Bistrita

Beneficii oferite de HERMES Evolution

– scurtarea timpului de livrare a produselor la clientul final cu peste 50%;

– preluarea comenzilor cu un anumit tip de unitati de impachetare – gen caserola – si transformarea automata a cantitatii de facturat, in kilograme;

– eliminarea erorilor in preluarea comenzilor de pe teren;

– control mult imbunatatit al activitatilor desfasurate de agenti pe teren si o mai buna motivare a a agentilor.

“In primul rand mi-a placut partea de gestiune, asa cum este ea rezolvata de ERP-ul Transart. Faptul ca stim foarte exact ce stocuri avem, ca putem analiza oricand, orice. Daca ar fi sa sintetizez cele mai importante beneficii obtinute, acesta sunt: accesul in timp real la orice situatie pe care o doresc si scurtarea timpului de solutionare a problemelor interne care necesita astfel de informatii.” a concluzionat Oana MARE.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button