Destinatia saptamaniiRomânia meaTravelTrends

Mercure Conacul Cozieni se deschide pe 15 Septembrie – FOTO

Mercure Conacul Cozieni se deschide pe 15 septembrie, în urma unei renovări majore și a extinderii unui conac construit la începutul secolului XX, înconjurat de podgorii și livezi. Hotelul păstrează stilul arhitectural brâncovenesc al vechiului conac.

Amplasat în peisajul natural fermecător care înconjoară Mănăstirea Pasărea, Lacul Pasărea și Pădurea Pustnicu, hotelul este destinația ideală pentru evenimente de afaceri și private, pentru relaxare, precum și pentru activități în aer liber.

Aproape de autostrada A2, hotelul se bucură de o accesibilitate excelentă din București, din zona metropolitană de afaceri și se află la 30 de minute de Aeroportul Internațional Henri Coandă, atât cu mașina, cât și cu autobuzul.

Hotelul de 4 stele este compus dintr-un mix de 75 de camere de tip Superior, camere Privilege și apartamente moderne și decorate artistic, cu picturi deosebite create de tânăra artistă Carina Rusu și cu decorațiuni murale care prezintă motive stilizate de design tradițional românesc.

Cosmeticele Elemental Herbology, minibar-ul gratuit și balcoanele cu vedere la piscină aduc o notă unică experienței oaspeților, alături de conceptul Mercure “Great Bed for Great Dreams”.

Vechiul conac a fost renovat și transformat într-un spațiu de conferințe. Sala de bal Podgoreanu, cu un design industrial urban și o capacitate de 250 de persoane, ocupă primul etaj și oferă delegaților acces la o terasă spațioasă. Un nou spațiu de evenimente modular, Codrii Vlăsiei, a fost adăugat la complex. Decorat cu lucrări de artă create de tânăra artistă Isabella Stefani, spațiul este potrivit pentru evenimente de până la 250 de invitați.

Oaspeții vor fi înconjurați la tot pasul de motive și reprezentări artistice surprinzătoare, cum ar fi copacul vieții de pe peretele principal al lobby-ului, creat de renumita artistă Ileana Oancea.

Restaurantul internațional à la carte și barul Elements oferă preparate diverse inspirate de meniuri mănăstirești, de descoperiri locale și de elementele vieții – apă, foc, pământ și aer.

Crama T-Cellar, cu 10 locuri, este colțul secret în care vinul este suveran. Hotelul oferă acces la o piscină în aer liber, o sală de fitness echipată complet cu vedere spre pădure, saună uscată și umedă, precum și o terasă în aer liber.

Grădina generoasă care înconjoară proprietatea, parcarea în aer liber care include 4 stații de încărcare pentru mașini electrice, panourile solare care încălzesc apa din piscină și reciclarea cărămizilor vechi de peste o sută de ani, transformate de arhitecți în elemente de decor deosebite  pentru balcoane fac parte din misiunea de sustenabilitate a hotelului.

Conceptul de design al complexului a fost încredințat echipei de arhitecți Studio3. Noul hotel va fi operat în cadrul unui contract de management cu compania românească Next Hospitality.

 

” Este o mare mândrie pentru mine să văd cum această proprietate spectaculoasă prinde viață. Ea răsplătește toată munca intensă, pasiunea și ambiția pe care le-am pus în această dezvoltare, în ultimii patru ani, împreună cu constructorii, arhitecții, inginerii și designerii.

Scopul nostru a fost să salvăm această bijuterie arhitecturală, păstrându-i stilul original, și să o redăm comunității cu noi facilități, pentru a răspunde nevoilor călătorilor și organizatorilor de evenimente de astăzi.” a afirmat Claudia BADIU, CEO, Next Hospitality

 

 

“Onorăm moștenirea vechiului conac Cozieni și ducem povestea sa mai departe, către următoarea generație de călători, care caută destinații sustenabile, de inspirație locală, în care să petreacă timp fie că vin în scop de business sau de leisure.

Parteneriatul cu Accor pune bazele pentru performanței noastre și ne asigură un sprijin puternic pentru a transforma Mercure Conacul Cozieni într-o destinație de top pentru petrecerea timpului liber și pentru afaceri, în apropiere de București” a declarat Mihaela IORDACHE, General Manager, Mercure Conacul Cozieni

 

Prin intermediul brandului Mercure, Accor promite o experiență hotelieră complet nouă. Fiecare hotel are un stil și o personalitate unice, inspirate de mediul și cultura locală. Conform ADN-ului mărcii, hotelurile Mercure sunt înrădăcinate în comunitatea locală, oferind o experiență deplină a autenticității regiunii, cu bucătăria, meșteșugurile și tradițiile sale.

Mercure este un brand deosebit de tip midscale care combină puterea rețelei internaționale cu experiențe de ospitalitate autentică și cu specific local. Angajamentul ferm al mărcii față de calitate asigură un standard consistent și de încredere al serviciilor în cadrul fiecărui Mercure din întreaga lume, în timp ce designul fiecărui hotel reflectă caracterul și cultura distinctă a locației ce îl găzduiește.

Mergând dincolo de standardul obișnuitul pentru călătorii de business și de leisure, membrii echipei Mercure sunt recunoscuți pentru pasiunea, entuziasmul și căldura lor.

Ei împărtășesc cunoștințele lor despre specificul local, oferă sfaturi din interior și delectează oaspeții cu povești de istorie și folclor local. Hotelurile Mercure sunt situate convenabil în centrele orașelor, la mare sau la munte, cu peste 810 hoteluri în peste 60 de țări.

Mercure face parte din Accor, un grup hotelier de top la nivel mondial care numără peste 5.300 de proprietăți în peste 110 țări și este un brand participant la ALL – Accor Live Limitless – un program de loialitate de lifestyle care oferă acces la o mare varietate de recompense, servicii și experiențe.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button