Mecanica Ceahlău, unul dintre producătorii istorici de utilaje agricole din România, intră într-o nouă etapă de dezvoltare: un nou consiliu de administrație, o nouă echipă de management, investiții în modernizarea afacerii și reconsolidarea poziției pe piața locală.
“Noul Consiliul de Administrație a sesizat importanța strategică a industriei de agrobusiness, iar în cadrul ei, a nevoii aproape cronice de înnoire tehnologică a agriculturii. În acest context, ne-am asumat obiectivul transformării multifuncționale și a repoziționării Mecanica Ceahlău ca unul dintre cei mai importanți furnizori de mașini și utilaje agricole. Am început acest proces în primul rând prin recrutarea unei echipe de top management experimentate și dornice să-și asume provocările unei transformări. În același timp cu crearea de valoare pentru acționarii noștri, vrem să demonstrăm că în România se pot din nou produce echipamente agricole performante”
Cătălin Iancu, Președintele Consiliului de Administrație al Mecanica Ceahlău
Modernizarea proceselor de lucru și a portofoliului de produse face parte din viziunea pe termen lung asupra potențialului de dezvoltare pe care îl are Mecanica Ceahlău, companie activă într-o industrie în care România are avantaj competitiv.
“Avem 3 obiective strategice pentru următorul an: retehnologizam procesele de producție și modernizăm portofoliul de produse, orientăm mai puternic activitatea către clientul final cu ajutorul unei echipe de vânzări extinsă la nivel național, dar și a unei strategii de marketing – respectiv intenționăm să dezvoltăm parteneriate cu producători cu prezență internațională”
Laura Șerban, care a preluat la sfârșitul anului 2013 mandatul de CEO al Mecanica Ceahlău
În al doilea semestru din 2014, mai mult de 700.000 de euro vor fi alocați în aceste direcții, conform planurilor de investiții aprobate recent de către Consiliul de Administrație. Modernizarea si revigorarea companiei înseamnă, de asemenea, deschiderea către mediul academic și atragerea de talente în echipă.
Astfel, din 2014 compania a devenit partener al mai multor facultăți tehnice din cadrul Universității București, pentru a testa viziunea, dar și capacitatea practică a studenților de a realiza design de produs industrial.
Mecanica Ceahlău are în portofoliu peste 20 categorii de produse destinate industriei agricole, acoperind toate etapele lucrărilor, de la pregătirea solului pentru însămânțare și până la recoltare.
Compania se află în portofoliul SIF Moldova și este prezidată de către Cătălin Iancu, membru din 2013 al Consiliului de Administratie al SIF 2 și fost președinte al societății de administrare a investițiilor OTP Asset Management.
Obiectivul său principal se referă la transformarea Mecanica Ceahlău într-o organizație administrată activ, astfel încât să producă valoare.