BusinessCompanii

McDonald’s încetineşte ritmul: venituri cu doar 1% mai mari în T1 şi o lună aprilie ce se anunţă dificilă

Gigantul din fast food McDonald’s a înregistrat o creştere uşoară a veniturilor din primul trimestru al acestui an, în timp ce profitul a rămas la un nivel similar.  Per total, McDonald’s a strâns 6,6 miliarde de dolari în primele trei luni ale lui 2013, în timp ce profiitul net a fost de 1,3 miliarde de dolari.

Chiar şi în aceste condiţii, compania a raportat o uşoară scădere a vânzărilor comparabile (reprezintă modificarea vânzărilor faţă de anul precedent) din primul trimestru al acestui an.

Astfel, la nivel global, vânzările globale ale McDonald’s au înregistrat o scădere de un procent, cel mai mare declin fiind observat în zona Asiei. Astfel, în Asia-Pacific, Orientul Mijlociu şi Africa, businessul reţelei a înregistrat un minus de 3,3 procente, China având cele mai mici rezultate. În Statele Unite, vânzările au fost cu 1,2 procente mai mici, iar profitul operaţional a scăzut cu 3%, în timp ce la nivel european, compania a avut vânzări mai mici cu 1,1% dar a înregistrat o creştere de un procent a profitului.

“McDonald’s se concentrează masiv asupra îmbunătăţirii meniurilor, a restaurantelor şi a experienţei clienţilor, în ansamblu, pentru a deveni mai relevantă pentru consumatorii de azi”, a declarat preşedintele şi CEO-ul McDonald’s, Don Thompson. “Chiar dacă rezultatele McDonald’s din acest trimestru au reflectat dificultăţile pieţei, nu renunţăm la eforturile noastre de a construi o cotă de piaţă dominantă şi de a furniza o creştere sustenabilă a profitului pentru acţionarii noştri”, a mai spus acesta.

Reţeaua McDonald’s deţine la nivel internaţional peste 34.000 de restaurante.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button