Gadget

Lexmark, venituri peste aşteptări în T2 şi un contract cu FBI

LexmarkProducătorul de soluţii de imagistică şi imprimare Lexmark International, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa internaţională de profil, a anunţat creșteri semnificative ale veniturilor pe trimestrul al II-lea al acestui an.

“Segmentele noastre MPS (servicii administrate de imprimare) și Perceptive Software au crescut cu un ritm excelent și au generat un cash flow important”, a declarat Paul Rooke, președinte și CEO Lexmark International.

Veniturile GAAP de 887 milioane dolari includ și o ajustare de trei milioane dolari, legată de achiziții. Veniturile non-GAAP au scăzut cu 3 procente față de anul trecut, însă dacă excludem declinul prognozat pe veniturile legate de renunțarea la tehnologia Inkjet, veniturile non-GAAP au crescut cu 4%.

Trimestrul doi al acestui an include și un câștig brut de 71 milioane dolari, rezultat prin vânzarea tehnologiilor și asset-urilor legate de inkjet. Valoarea netă a unei acțiuni Lexmark a crescut în trimestrul al II-lea din 2013 cu 0,44 dolari, comparativ cu creșterea de 0,34 dolari de anul trecut.

Veniturile pe Imaging Solutions and Services (ISS) sunt de 828 milioane de dolari, ceea ce înseamnă un regres cu 5% față de aceeași perioadă a anului trecut. La fel, însă: dacă excludem veniturile pe tehnologia Inkjet la care compania a renunțat, obținem o creștere de 2% față de anul precedent.

Veniturile din Managed Print Services (MPS) s-au ridicat la nivelul de 170 milioane de dolari, adică o creștere de 12%, în timp ce veniturile non-MPS au scăzut cu un procent, la 559 milioane dolari. Veniturile de exit din tehnologia Inkjet au fost de 99 milioane dolari, adică o scădere de 38% pe segment. Lucrurile se vor ameliora semnificativ însă, pentru că business-ul pe acest segment va fi tot mai puțin important în ponderea generală a companiei, odată exit-ul încheiat.

Totodată, Lexmark a anunțat recent semnarea unui contract cu FBI, una dintre cele mai importante agenţii de securitate din State Unite, contract ce se va desfășura pe o durată de 3 ani și care are o valoare totală de 30 de milioane de dolari. Soluția Lexmark de Print Management va fi instalată pe întreaga flotă de imprimante și multifuncționale inteligente Lexmark existente în cadrul FBI. Astfel, Biroul Federal va reduce drastic cantitatea de imprimări inutile, va controla costurile și va realiza o îmbunătăţire semnificativă a nivelului de securizare (grad ridicat de autentificare a utilizatorilor, securitate a datelor și siguranţă a informațiilor).

Printre clienții foarte mari care au ales să extindă  implementarea de soluții Lexmark din categoria Perceptive Software se numără Averitt Express, care folosește Perceptive Capture și Kohler Co., care a implementat Perceptive Content și Capture.

Averitt Express, un furnizor de servicii de transport cargo și supply chain management care are afaceri în peste 100 de țări la nivel global, a ales Perceptive Capture pentru automatizarea operațiunilor de procesare a facturilor.

Kohler Co., una dintre cele mai vechi și puternice companii de manufacturing din America, având peste 50 de facilități de producție în toată lumea, a ales soluțiile Perceptive Software Content și Perceptive Capture pentru a facilita implementarea unui proces standard, automatizat, de plăți la nivel global.

Lexmark a fost recunoscut din nou drept lider în servicii administrate de imprimare (MPS) de către IDC, o companie IT lider în cercetarea pieţii şi consultanţă, în raportul IDC MPDS MarketScape pe 2013, care analizează strategiile şi capabilităţile actuale ale companiilor ce furnizeaă servicii administrate ale imprimării şi documentelor (MPDS). Liderii, aşa cum sunt ei definiţi de către IDC, sunt companii care au condus şi continuă să conducă piaţa, atât prin oferta variată cât şi prin orientarea strategică.

Lexmark International oferă companiilor soluţii şi servicii de imagistică şi imprimare. Perceptive Software, o divizie software independentă  din cadrul Lexmark, este unul dintre principalii furnizori de software de management al conţinutului pentru întreprinderi, care ajută  organizaţiile să gestioneze cu uşurinţă întregul ciclu de viaţă al documentelor şi al conţinutului, simplificându-le procesele de afaceri şi facilitând creşterea eficienţei operaţionale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button