Life&Style

Lansări și degustări de vinuri premium la GoodWine

SONY DSCDupă un scurt raid printre cele o mie de sticle de vin și câteva picături de aromă bahică sorbită mi-am dat seama că nu sunt un specialist desăvârșit în eonologie. Asta nu mă oprește însă să aleg și să beau un vin bun ori de câte ori am ocazia. În aceste zile trebuie să treceți pe la Romexpo, unde, în cadrul celei de-a noua ediție a Târgului Internațional de Vinuri GoodWine, puteti alege unele din cele mai bune vinuri premium din România și nu numai.

De Marian Crăciun

Vorbind despre lansarile in premiera, mentionam Gama Vinul Lupilor prezentata de Cotnari, prin care producatorul intra pe piata cu primul sau vin rosu, o Feteasca Neagra, dar si Busuioaca de Bohotin vinificata in sec a Casei de Vinuri Cotnari. Jidvei va prezenta in premiera un Chardonnay si Roze din gama Nec Plus Ultra. Vinarte aduce la degustare, in premiera, patru vinuri din gama dedicata HoReCa, iar Domeniile Ostrov vor lansa doua vinuri in editii limitate.

S.E.R.V.E. lanseaza trei vinuri din gama Terra Romana: Feteasca Neagra 2011, Milenium Rosu 2011 si un cupaj de Sauvignon Blanc si Fetasca Alba 2012. Pe toata perioada targului, iubitorii de vin vor putea degusta vinurile ecologie la standurile Crama Delta Dunarii si Senator Wine. Noutati vor avea si amb Wine, Crama Oprisor, Avincis, Domeniile Sahateni, Domeniile Blaga, Cramele Halewood, Nomibo, precum si majoritatea expozantilor.

Vizitatorii vor intalni pentru prima data, la GoodWine, vinurile de la Ando Wine – Cuvee Brancusi, produse in Franta, cele de la Tenuta Colibasi si Crama Tata si Fiul. De asemenea, in premiera la GoodWine, este prezenta compania Rio Bucovina, care va comercializa pe toata durata targului apa plata, minerala si bautura energizanta Golden Horse.

Accesoriile dedicate vinului sunt prezentate de companii din tara si din strainatate: Bilancia, Horeca Expert, Climadiff, Itu Refrigeration, Romwine Equipments, Valdo Invest, Buticom Tonnellerie, Smurfit Kappa, Diferit Concept.

Parteneriatul de promovare reciproca, dintre Targul International de Vinuri GoodWine si International Wine Contest Bucharest 2013, include prezentarea in avanpremiera, intr-un spatiu special amenajat, a editiei din acest an a celui mai important concurs international de vinuri din Romania, in cadrul celui mai amplu eveniment dedicat vinului organizat in tara noastra.

Pe toata perioada targului GoodWine, Master of Ceremony va fi Catalin Paduraru, reprezentantul Romaniei la OIV – Organizatia Internationala a Viei si Vinului, membru FIJEV, Sef al Legatului pe Bucuresti al Cavalerilor Vinului European si membru ADAR, care va prezenta si coordona programul degustarilor si lansarilor de vinuri in cadrul targului.

Pe toata perioada targului, vizitatorii sunt invitati la standul Bristot sa deguste specialitatile italiene de cafea espresso si cappuccino. Vizitatorii vor putea degusta branzeturile Raraul produse de compania Albalact, mezelurile oferite de Angst si Zimbria. Vizitatorii se vor putea indulci cu prajiturile de la Cofetaria Armand, iar iubitorii de prosecco vor putea degusta bautura preferata si cocktailuri la standul Prosecco Bar. In zona serviciilor conexe, Dacia Group va expune doua modele de masini din seria Dokker.

Targul va fi deschis vizitatorilor dupa urmatorul program: vineri, 29 martie 2013, intre orele 12.00 – 19.00, sambata, 30 martie 2013, intre orele 10.00 – 19.00, duminica, 31 martie 2013, intre orele 10.00 – 17.00.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button