Parenting

Laboratorul Verde al Reciclării, prezent și la ROMENVIROTEC

Pe 9 aprilie, ROMENVIROTEC – cea de a XX-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de echipamente şi tehnologii dedicate protecţiei mediului din România aduce, la Romexpo, Laboratorul Verde al Reciclării.

Realizat de Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice şi cu Ministerul Educaţiei Naţionale, programul se adresează elevilor din clasele a III-a, părinţilor şi cadrelor didactice, reprezentând o noutate atât din punct de vedere al conţinutului informaţional, cât şi al formatului revoluţionar pe care îl propune: educaţia experienţială.

Laboratorul Verde al Reciclării este un autocar modificat şi adaptat pentru minţile curioase şi inventive ale copiilor, venind în întâmpinarea lor într-o formulă high-tech, dinamică şi interactivă.

Cunoscând preocupările celor mici, Eco-Rom Ambalaje le propune acestora o experienţă multimedia completă, stimulându-le interesul faţă de procesul de colectare selectivă printr-un joc de echipă pe tablete PC, prin vizionarea unei animaţii pe tema colectării selective şi a unui spot didactic în ceea ce priveşte colectarea selectivă şi reciclarea deşeurilor de ambalaje.

În plus faţă de noile tehnologii prezentate, ROMENVIROTEC vine şi cu o serie de evenimente educative pentru şcolari. Primăria Municipiului Bucureşti va organiza în standul său o lecţie interactivă la care vor participa elevi din unităţile de învăţământ partenere în proiectul “Ne informăm, conştientizăm şi protejăm”. Pe lângă aceasta, va fi promovat şi manualul „Micul ecologist, Marcel – prietenul naturii”, conceput şi realizat de către Direcţia de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

ROMENVIROTEC beneficiază de o serie de evenimente conexe – conferinţe, workshop-uri şi seminarii – ce facilitează schimbul de opinii şi idei  între reprezentanţii mediului de afaceri, cei ai autorităţilor publice şi ai societăţii civile, punând bazele găsirii de soluţii constructive, benefice pentru acest domeniu.

Astfel, timp de patru zile, 9-12 aprilie 2013, ROMEXPO devine un centru al preocupărilor pentru sănătate: atât a mediului înconjurător cât şi a oamenilor, prin intermediul celor două manifestări organizate: ROMENVIROTEC şi ROMMEDICA.

Cei mai importanţi producători şi distribuitori din aceste domenii îşi vor prezenta, timp de 4 zile, cele mai noi tehnologii şi servicii. În total, evenimentele reunesc 130 de companii de profil care vor expune pe o suprafaţă de aproximativ 6.500 de metri pătraţi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button