GadgetTrends

King îşi măreşte echipa din România şi îşi extinde sediul

Succesul tot mai multor jocurilor din portofoliul King a determinat nevoia de a aduce noi profesionişti în echipa de la Bucureşti care să se dedice dezvoltării şi testării titlurilor existente, dar şi a noilor titluri ce urmează să fie lansate. În aceste condiții, Studioul King din Bucuresti îsi măreşte echipa şi îşi extinde sediul, ocupând şi cel de-al doilea etaj al clădirii Unirii Factory.

Succesul înregistrat de King în ultimele luni a atras tot mai mulţi programatori români care îşi doresc să să lucreze alături de echipa de la studioul din Bucureşti. Hit-ul Candy Crush Saga este aplicaţia #1 pe Facebook, jocul #1 pe platformele mobile şi este prezent constant în top 3 aplicaţii mobile, pe platformele iOS şi Android. Mai mult, alte 3 titluri din portofoliul King sunt în top 20 aplicaţii pe Facebook: Pet Rescue Saga, Farm Heroes Saga şi Bubble Witch Saga, joc dezvoltat integral în studioul din România .

Chiar dacă oferta de posturi disponibile în cadrul studioului King din Bucureşti este generoasă, alegerea nu este atât de uşoară din cauza numărului mare de aplicanţi.

Mihai SfrijanReputaţia companiei King ca inovator în domeniul industriei de jocuri casual, precum şi popularizarea tot mai mare a titlurilor din portofoliu în rândul publicului larg, a determinat o cerere tot mai mare  din partea programatorilor pentru a lucra la studioul din Bucureşti. Acest lucru nu poate decât să ne bucure, dar, în acelaşi timp, ne obligă să ridicăm standardele, astfel încât să-i selectăm pe cei mai buni profesionişti din domeniu”.

Mihai Sfrijan, Head of Studio King România

În prezent, studioul King de la Bucureşti are 36 de angajaţi: programatori, artişti, testeri, data scientists, business manageri, product manageri şi un HR manager. King a deschis studioul din România în 2011 cu doar 4 oameni şi, asemenea jocurilor dezvoltate de companie, echipa a crescut rapid, astfel încât la finalul lui 2012 compania număra 30 de angajaţi. Până la sfârşitul anului curent, King are în plan dublarea numărului de angajaţi, ajungând la 60-70 de oameni. Studioul din Bucureşti este împărţit în 6 echipe, fiecare din ele concentrându-se pe un task bine definit: o echipă pentru dezvoltarea versiunii pentru Facebook a jocului Bubble Witch Saga, o echipă pentru dezvoltarea versiunii de mobile a jocului Bubble Witch Saga, o echipă pentru un al doilea proiect de Facebook, o echipă pentru un al doilea proiect de mobile (acelaşi cu cel de Facebook), o echipă care lucrează la dezvoltarea de noi titluri şi  echipa de testare pe mobile, care testează toate jocurile de mobile produse în companie.

Evoluţia pozitivă a studioului de la Bucureşti a impus cooptarea unui manager de resurse umane care să gestioneze campaniile de recrutare. Andreea Gorgonea este HR manager în cadrul King România începând cu luna aprilie 2013 şi vine cu o experienta de 4 ani în domeniul recrutării în IT&C, în companii precum IBM, Clarity Systems sau Catalyst Solutions. Focusul principal al managerului de resurse umane este campania de recrutare, ce presupune aducerea celor mai buni profesionişti în echipă şi descoperirea de noi talente, dar şi dezvoltarea culturii organizaţionale şi menţinerea unui climat favorabil în companie şi căutarea constantă de oportunităţilor de dezvoltare profesională şi personală pentru angajaţi. În momentul de faţă, studioul King din Bucureşti caută cei mai buni profesionişti în backend Java development, business management, c++ game development, game design, game developement, graphic design, QA analisys pentru mobile şi QA management.

Principalele motivele pentru care King este o companie atât de căutată în rândul candidaţilor sunt viziunea inovatoare a companiei şi specificul conceptelor de joc dezvoltate (King a dezvoltat primele şi singurele jocuri casual complet sincronizate între platformele Facebook şi mobile), oferta salarială peste media pieţei, atmosfera de lucru relaxată şi creativă, responsabilitatea şi încrederea acordată angajaţilor şi oportunităţile de dezvoltare profesională şi personală.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button