BusinessCompanii

Kaspersky Lab, pentru al treilea an consecutiv “lider” în raportul Gartner

kasperskyKaspersky Lab a fost numit, pentru al treilea an consecutiv, “lider” în clasamentul Gartner din 2014, pentru platformele de protecție endpoint.

Gartner Magic Quadrant este un raport anual de cercetare de piață, pe baza unei analize complexe a platformelor de protecție endpoint dezvoltate de cele 18 companii de securitate IT selectate. Acesta poate fi folosit ca un punct de reper pentru companiile care doresc să evalueze furnizorii și produsele din industria de securitate IT și poate juca un rol important în deciziile de cumpărare ale companiilor la nivel global.

Gartner evaluează furnizorii în funcţie de două categorii: viziune şi implementare. Analiza viziunii include 8 criterii de evaluare: înţelegerea pieţei, strategia de marketing, strategia de vânzări, strategia de oferte, modelul de afaceri, strategia verticală a industriei, inovarea și strategia geografică. Criteriile pentru analiza execuţiei includ factori precum viabilitatea de ansamblu a furnizorului, reacția la piață/înregistrare, operațiuni, vânzări/stabilirea prețurilor, execuţia de marketing și experiența clienților .

Magic Quadrant clasifică furnizorii selectaţi pentru cercetare în patru grupe: “Lideri”, “Aspiranţi”, “Vizionari” și “Jucători de nişă”. “Liderii” dau dovadă de progres echilibrat și efort în categoriile execuție și viziune. Capacitățile lor în protecția malware avansată, protecția datelor și/sau caracteristicile de administrare ridică ștacheta competitivă pentru toate produsele de pe piață, acestea modelând cursul industriei. Kaspersky Lab a fost inclus în categoria “liderilor”, pentru al treilea an consecutiv, pe baza acestor criterii. Compania a continuat să își îmbunătățească poziția în grafic și a fost clasată pe locul al doilea pentru “viziune”, printre celelalte companii din categoria liderilor a Magic Quadrant.

Soluția de securitate a companiei – Kaspersky Endpoint Security for Business – a fost recunoscută de către întreprinderile și liderii IT drept o soluție care asigură nu doar detectarea rapidă și precisă a malware-ului, dar integrează şi numeroase instrumente de administrare într-o singură consolă. Unele dintre aceste funcții de administrare a securităţii includ analiza vulnerabilității, administrarea patch-uri, inventarul aplicaţiilor, controlul aplicaţiilor, MDM și criptarea administrată central, file-level și full-disc, cu autentificare preboot pentru hard disk-urile și dispozitivele mobile.

“Scopul nostru este de a face parte dintr-un spațiu virtual sigur și securizat, prin asigurarea protecției optime pentru clienții noștri, și credem că cea mai recentă poziționare a noastră în raportul Gartner Magic Quadrant arată că suntem pe drumul cel bun” a declarat Nikolay Grebennikov, Chief Technology Officer în cadrul Kaspersky Lab. „Aceasta este o mare realizare pentru noi și cred că demonstrează că strategia noastră pe termen lung, de a investi masiv în tehnologii și expertiză, continuă să aducă rezultate foarte bune. Este foarte încurajator să vedem că eforturile noastre sunt recunoscute de liderii în cercetare pe piața de IT”, a adăugat  Nikolay Grebennikov.

Gartner nu promovează niciun producător, produs sau serviciu descris în publicaţiile de cercetare proprii şi nu consiliază utilizatorii de tehnologie să aleagă numai producătorii cu cele mai bune calificative. Publicaţiile de cercetare Gartner constau în opinii ale organizaţiei de cercetare a Gartner şi nu trebuie considerate declaraţii de fapt. Gartner nu susţine garanţiile, exprimate sau sugerate, în ceea ce priveşte această cercetare, inclusiv garanţiile de vandabilitate sau adecvarea pentru un anumit scop.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button