GadgetTrends

iRobot si Cisco lanseaza robotul de colaborare video Ava500

Ava 500 - Site TourPlatforma robotică auto-navigabilă aduce Teleprezența Cisco acolo unde este nevoie de ea, pentru a face posibilă colaborarea vizuală şi virtuală

În cadrul evenimentului Infocomm (12-14 iunie, Orlando, SUA), compania iRobot (NASDAQ: IRBT), un lider în furnizarea de soluții robotice, a anunţat că a semnat un acord de marketing și lucrează cu Cisco pentru a lansa pe piața robotul de colaborare video iRobot Ava 500. Robotul combină soluția de navigație autonomă iRobot cu Teleprezenţa Cisco, pentru a permite angajaților aflați în afara biroului să participe la întâlniri și prezentări în care mișcarea și deplasarea într-un spațiu sunt importante. De asemenea, noul robot este proiectat pentru a permite accesul vizual mobil în locațiile de producție, laboratoare, centre de suport și alte locații îndepărtate.

Cu ajutorul Ava 500, o persoană care lucrează la distanță, doar stând în faţa unui sistem standard de colaborare video, se poate întâlni cu colegii aflați într-o alt spațiu geografic sau poate lua parte la diferite evenimente, cum ar fi turul unei fabrici, lucru care în mod normal ar fi dificil sau imposibil de realizat. Ava 500 permite unui utilizator din New York să se deplaseze pe holurile clădirii în care lucrează şi, în același timp, să  facă întâlniri sau şedinţe cu colegii din Paris, Hong Kong și San Francisco, ca şi cum ar fi prezenți fizic în același spațiu.

Click aici pentru a vedea robotul Ava 500 în acţiune.

Pentru crearea Ava 500, iRobot a îmbunătățit platforma robotică mobilă Ava cu echipamentul de  Teleprezenţă Cisco EX60. Utilizat de mii de angajați la nivel global, acest echipament a fost folosit  în mod tradițional ca o soluție desktop. Prin montarea monitorului HD EX60, cu rezoluţia de 21,5 inch, pe platforma robotică mobilă, soluția extinde beneficiile Teleprezenței dincolo de mediile fixe către mobilitate, permițând libertate de mișcare și prezența virtuală a unui utilizator aflat la mii de kilometri depărtare.

„Compania iRobot este încântată să colaboreze cu Cisco pentru a oferi mediului de afaceri din întreaga lume noua generaţie de Teleprezență”, a declarat Youssef Saleh, vice-preşedinte şi director general iRobot Remote Presence. „iRobot a determinat adoptarea cu succes în spitale a platformelor autonome de prezență la distanță. Ava 500 va deschide noi piețe și va permite crearea de noi aplicații de Teleprezență.”

„De la nivelul browser-ului până în sala de ședințe, Cisco s-a angajat să îmbunătățească modul în care comunicăm, relațiile personale și productivitatea, ajutând oamenii aflați la distanță să se întâlnească față în față”, a declarat Snorre Kjesbu, vicepreședinte și director general, Cisco Collaboration Technology Group. „iRobot Ava 500 este un exemplu perfect de utilizare a portofoliului Cisco de soluții HD de colaborare video pentru a inova și extinde limitele Teleprezenței.”

Mod de funcţionare

Utilizatorul programează şi controlează Ava 500 de la distanţă folosind o simplă interfață de  iPad®, selectând locația de pe o hartă sau prin alegerea unei încăperi sau a numelui angajatului. Un robot disponibil este apoi activat pentru a conduce utilizatorul la locaţia selectată. Utilizatorul poate alege dacă vrea să facă deplasarea de la staţia de alimentare/încărcare la locația selectată în modul “privat”, unde pe ecran nu se afişează nimic, sau în modul “public”, în care imaginea utilizatorului este afişată. Dacă modul public este ales, utilizatorul poate vedea și poate fi văzut și chiar se poate opri pentru a avea o conversație ad-hoc, pe hol, cu un coleg. Atunci când sesiunea se termină, Ava 500 revine automat la stația de alimentare/încărcare.

Caracteristici unice

Funcţionalităţi specifice ale Ava 500:

  • Navigare autonomă. Ava 500 dispune de  “navigare autonomă”, ceea ce înseamnă că nu există necesitatea de a “conduce” robotul, astfel încât este nevoie de un grad redus de pregătire pentru a-l opera. Utilizatorul poate astfel să se ocupe de alte sarcini până robotul ajunge la destinaţia stabilită. Platforma robotică mobilă iRobot crează o hartă a propriului mediu astfel încât să poată naviga inteligent și în condiții de siguranță în mediile aglomerate, cum ar fi birouri, fabrici și laboratoare, fără a se lovi de oameni sau obiecte.
  • Interoperabilitate și securitate ridicată. Ava 500 utilizează atât unitatea personală Cisco TelePresence EX60 cât și acces point-urile wireless din seria Cisco Aironet 1600 care permit un nivel sporit de securitate și interoperabilitate în orice mediu standard  de colaborare video.

Medii de utilizare

Ava 500 este destinat în mod special pieţei companiilor de mari dimensiuni. Scenarii de utilizare:

  • Echipa de colaborare la distanță: permite persoanelor care lucrează din alte locaţii să întreţină o relaţie mai apropiată cu restul echipei;
  • Management executiv: robotul permite celor care conduc echipe de la distanță să fie mai implicați în activități și să se deplaseze prin birou;
  • Tururi și inspecții: permite acces mobil în diferite medii precum fabrici de producție, laboratoare, centre de producţie sau depozite;
  • Training-uri și prezentări ținute de la distanță: robotul permite o abordare mai personală si mai interactivă pentru training-uri și prezentări de la distanță, în care instructorul poate avea discuții față-în-față cu fiecare cursant

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button