BusinessInvestitii

Investiție de 3,2 milioane de euro la Oradea

Marcel Barbuț, AdePlast OradeaOdată cu deschiderea noii fabrici de la Oradea, Marcel Bărbuț a declarat că AdePlast își va consolida poziția pe piața din Ungaria și din Vestul Europei.

AdePlast a inaugurat la Oradea o nouă fabrică de polistiren, cu o investiție de 3,2 milioane de euro, pentru o capacitate de producție de 700.000 metri cubi pe an.  Astfel, prima platformă industrială  a AdePlast este finalizată și complet operațională, fiind compusă din trei fabrici diferite (adezivi, vopsele, polistiren).

Exportul este o direcție strategică pe care ne dorim să dezvoltăm puternic în următorii ani. Bulgaria, Moldova, Ucraina, Ungaria, Austria, Germania sau Libanul sunt piețe pe care vom fi din ce în ce mai prezenți cu produsele noastre, în primele 4 luni, având deja o creștere a exporturilor de 49 procente față de aceeași perioadă a anului trecut”

Marcel Bărbuț, CEO AdePlast

Potrivit lui Bărbuț, unitatea de la Oradea este cea de-a doua fabrică de polistiren din portofoliul industrial al companiei, după cea de la Ploiești, care include și o linie de polistiren grafitat de 150.000 metri cubi pe an. În iunie, AdePlast va porni încă o unitate similară la Roman.

Practic, cu cele trei noi fabrici de polistiren expandat și cu linia de polistiren grafitat vom ajunge la o capacitate de producție de 2.250.000 metri cubi anual. Dezvoltarea celorlalte platforme industriale de la Ploiești și Roman continuă pe tot parcursul acestui an, pentru iulie având programată deschiderea fabricii de vopsele de la Ploiești”

Marcel Bărbuț, CEO AdePlast

Programul investițional pe care AdePlast l-a demarat anul trecut a avut în vedere o împărțire strategică a unităților sale de producție.  Astfel, grație celor cele trei platforme, care sunt susținute cu o investiție de peste 22 de milioane de euro, AdePlast și-a optimizat fluxurile de livrare în așa fel încât fiecare zonă geografică beneficiază de acoperire totală. Indiferent dacă livrarea se face la un partener din România sau la unul din afara țării, marfa este produsă pe platforma cea mai apropiată și este distribuită la client într-un timp foarte scurt.

Dincolo de avantajul competitiv pe care îl are acum AdePlast, datorită acestor investiții, compania devine un angajator cu peste 250 de salariați la nivelul întregii țări. “Angajații AdePlast sunt o resursă extrem de importantă pentru că nivelul de tehnologie din fabricile noastre este unul extrem de avansat. Deci fiecare persoană care intră în fabricile noastre trebuie să-și însușească un nivel important de cunoștințe pentru a face față fluxului de producție. Finalizarea întregului proiect din 2013 va crește, cu siguranță, numărul de angajați ai AdePlast” declară Marcel Bărbuț. În prezent, AdePlast este cel mai important producător român materiale de construcţii cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button