Parenting

VIDEO: Întrecere între un sud-african și un avion A380. Vezi cum s-a terminat cursa

Bryan Habana races British Airways newest aircraft in its' fleetDupă ce în 2007 a devenit celebru în urma unei întreceri în alergare cu un ghepard, susținând astfel cauza salvării de la dispariție a acestei specii, jucătorul sud-african de rugby Bryan Habana avea nevoie de o nouă provocare. Astfel, sportivul a decis să intre într-o cursă de viteză pe distanța de 100 de metri cu noul avion A380 de la British Airways, cea mai mare aeronava de pasageri din lume.

Cu o greutate de 95 kg şi o înălţime de 1,80m, Habana este prezentat pregătindu-se să se ia la întrecere cu noua aeronavă a British Airways, un superjumbo având o greutate de 366,000 de kilograme, 24 de metri înălţime, 73 de metri lungime şi o anvergură de 80 de metri.

A fost un test dur, în care omul s-a întrecut cu maşina. Când aeronava A380 accelerează la maximum, viteza ei creşte rapid, dar trebuie să urmăriţi filmul ca să aflaţi ce s-a întâmplat după aceea,” a declarat Bryan Habana.

Startul a fost dat chiar de modelul Georgia May Jagger, fiica celebrului solist Mick Jagger.

‘‘Habana este un alergător rapid, dar a înfruntat o competiţie acerbă reprezentată de cele patru motoare Trent 900 Rolls-Royce, dintre care fiecare produce aproximativ 28,000 CP şi accelerează foarte rapid. Noi ne-am desprins de la sol la viteza de 225 km/h, apoi am zburat cu viteze de până la 965 km/h,” a declarat Peter Nye, Senior First Officer A380.

Bryan Habana a acceptat această provocare pentru a marca lansarea zborului cu noua aeronavă A380 pe ruta Johannesburg – Londra, începând cu data de 12 februarie 2014. Preţurile încep de la 872£ pentru biletele dus-întors în cabina World Traveller (economic), 1,382£ pentru un bilet dus-întors în cabina World Traveller Plus (economic superior), 3,274£ pentru un bilet dus-întors în cabina Club World (business) şi 6,179£ în cabina First.

Admiratorii modelului A380, nerăbdători să se numere printre pasagerii primului zbor al aeronavei A380 spre Johannesburg trebuie să reţină însă că este foarte probabil ca zborul inaugural să aibă loc mai devreme, la o dată care va fi anunţată la momentul potrivit.

Iniţial, compania aeriană va opera săptămânal trei curse cu A380 spre capitala financiară a Africii de Sud. Începând din 10 martie 2014, numărul de curse va creşte la şase pe săptămână, în cadrul programului normal de zbor al companiei aeriene pe ruta spre Johannesburg.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button