Life&Style

Intalnirile JTI prezinta Dracula si Tara minunilor la Festivalul George Enescu

Untitled-1Cea de-a paisprezecea editie a Intalnirilor JTI, eveniment desfasurat din anul 2007 in cadrul Festivalului George Enescu, prezinta pe 16 si 19 septembrie, orele 19:00, pe scena Operei Nationale din Bucuresti, spectacolele Dracula si Soliloquy, sustinute de Vortice Dance Company. Vortice, infiintata in anul 2001 de coregrafii Cláudia Martins si Rafael Carriço, este una dintre cele mai premiate companii portugheze de dans, pe plan international.

Intalnirile JTI, cel mai important eveniment cultural al JTI Romania, a fost inaugurat in anul 2000 de celebra companie de balet Bejart Ballet Lausanne, urmata de Nacho Duato si Compania Nacional De Danza, Cullberg Ballet, Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theatre, Tango Pasion, Les Ballets de Monte-Carlo, Sylvie Guillem si Russell Maliphant, Gigi Caciuleanu si Baletul National din Chile, Alonzo King Lines Ballet din San Francisco.

 

Incepand de anul trecut, Intalnirile JTI se desfasoara si in Republica Moldova. Anul acesta, vor fi invitati la Chisinau Gigi Caciuleanu si Romania Dance Company, cu spectacolul de teatru coregrafic D’ale noastre. JTI isi propune astfel ca Intalnirile sa devina si pentru publicul din Republica Moldova un reper cultural de traditie, asteptat an de an cu nerabdare.

De altfel, JTI este sustinator si partener al celor mai importante institutii si evenimente culturale, in tarile in care este prezent. Putine sunt companiile care se pot mandri cu un portofoliu de sponsorizari similar JTI: Muzeul Luvru din Paris, Muzeul Prado din Madrid, Muzeul Puskin din Moscova, Royal Academy of Arts din Londra, Muzeul Operei La Scala din Milano, Teatrul Balshoi din Moscova, Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg.

“Conceptul Intalnirilor JTI provine din filosofia companiei mama, JT, potrivit careia: “a face afaceri nu inseamna nimic altceva decat a avea o serie de Intalniri cu oamenii, cu natura, cu arta…” . Sunt sigura ca si aceasta a paisprezecea Intalnire va fi pastrata in memoria publicului, asa cum  se intampla, de altfel, si cu alte evenimente pe care cu mandrie le sustinem in Romania: Festivalul International de Teatru de la Sibiu, Transilvania International Film Festival sau Festivalul de film Comedy Cluj. Este o datorie si o bucurie pentru noi sa fim parteneri ai celor mai prestigioase evenimente si institutii culturale: Festivalul George Enescu, Opera Nationala sau Societatea Romana de Radiodifuziune”, a declarat Gilda Lazar, Director Corporate Affairs & Communications, JTI Romania, Moldova si Bulgaria.

Pentru prima data, cei care nu vor mai gasi bilete la cele doua spectacole din cadrul Intalnirilor JTI, le vor putea urmari in direct in salile de cinema din Baneasa Shopping City. Festivalul George Enescu si Grand Cinema Digiplex au incheiat un parteneriat care permite ca cele mai importante evenimente din cadrul Festivalului sa fie urmarite in salile de cinematograf.

Si in acest an, evenimentul Intalnirile JTI este organizat de Fundatia Art Production.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button