BusinessInvestitii

HP vrea specialiști IT cu înaltă calificare şi deschide un Centru de Cercetare la Politehnică

HP Centru 1Hewlett-Packard (HP) România deschide un Centru Educațional și de Cercetare în cadrul Universității Politehnica din București. Scopul principal al Centrului inaugurat de compania HP este contribuția activă la dezvoltarea capacității Universității Politehnica de a pregăti specialiști IT cu înaltă calificare, dar și la îmbunătățirea nivelului de cunoștințe al studenților, prin intermediul unor programe educaționale moderne, bazate pe tehnologia și soluțiile HP.

Centrul Educațional și de Cercetare este dotat cu echipamente hardware și cu programe oferite de HP – servere blade HP ProLiant 460c de ultimă generație, sistem de stocare P2000, echipament de rețelistică (inclusiv access points pentru rețele wireless), computere pentru studenți și profesori.

Programele educaționale oferite de HP vor fi preluate de profesorii din cadrul Univeristății Politehnica și vor fi incluse în curricula instituției sub formă de cursuri obligatorii și opționale, precum și de laboratoare. De asemenea, programele vor putea fi folosite și pentru pregătirea profesională a cadrelor didactice în vederea obținerii unei certificări. Centrul va avea statut pan-universitar, la programele desfășurate aici având acces studenți de la toate facultățile din cadrul Universității.

Centrul Educațional și de Cercetare din cadrul Universității Politehnica este primul centru de acest tip din România care va implementa programul de certificare HP ATA (Accredited Technical Associate).

Programul HP ATA presupune patru certificări, după cum urmează:

HP ATA Cloud – Proiectarea și implementarea de soluții cloud

HP ATA Connected Devices – Proiectarea și implementarea soluțiilor de conectare a dispozitivelor multiple

HP ATA Networks – Proiectarea și implementarea soluțiilor de rețelistică

HP ATA Servers and Storage – Proiectarea și implementarea de servere și echipamente de stocare

 “Ne bucurăm că Universitatea Politehnica este prima instituție de învățământ superior din România care implementează programul de certificare HP Accredited Technical Associate. Acest program reprezintă o oportunitate pentru studenți de a proiecta soluții și de a rezolva probleme reale ale clienților chiar din timpul cursului, cunoștințele practice astfel dobândite ajutându-i pe aceștia să găsească poziții interesante în cadrul unor companii de prestigiu din industrie”

Ecaterina Andronescu, Rectorul Universității Politehnica din București

 “HP ATA  este cel mai nou program de certificare al Hewlett-Packard, dezvoltat în parteneriat cu compania Certiport și dedicat exclusiv mediului academic, astfel încât să permită studenților să-și planifice și să-și dezvolte o carieră solidă în industria IT. Programul le oferă studenților un număr semnificativ de cunoștințe în domeniu, de care vor avea nevoie pentru a identifica și obține cele mai bune locuri de muncă”

Radu Enache, Director General al Hewlett-Packard România

 „Începând cu luna mai, Universitatea Politehnica implementează programul HP Institute, care va fi disponibil studenților începând cu anul academic 2013-2014. Centrul din București este unul din cele peste 30 de centre HP deschise de companie în țări din Europa Centrală și de Est, precum și în Orientul Mijlociu. Proiectul este implementat cu ajutorul diviziei dedicate țărilor cu potențial de creștere și al managementului regional al companiei HP”

Igor Belousov, Manager al programului pentru regiunea central și est-europeană

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button