Going OutLife&Style

Health trends: Stai prea mult timp în fața calculatorului? Protejează-ți ochii!

Stitched PanoramaAll work and no play makes Jack a dull boy, iar asta o resimțim cu toții la fiecare sfârșit de săptămână, când vrem să ieșim în oraș cu prietenii. Mai ales în cazul în care munca noastră înseamnă să stăm cu ochii într-un monitor cel puțin 8 ore pe zi, sau pasiunea pentru gaming și smartphones ne ocupă  și restul timpului.

Cea mai bună metodă de relaxare e să apăsăm tasta Escape din lumea social media și să încercăm comunicarea directă cu prietenii, la o terasă în Centrul Vechi.

Ce se întâmplă în cazul în care durerile de cap, ochii roșii și iritați sau vederea încețoșată nu ne permit să stăm mai mult de o oră în oraș? Atunci e timpul să tragem un semnal de alarmă, să mergem la un control gratuit la Opti-Mix, specialistul în ochelari din Centrul Vechi, să ne alegem lentilele pentru ochelarii cu protecție PC și ramele în trend. Apoi să ne întoarcem la masă pentru încă o bere.

De ce avem nevoie de astfel de ochelari?  Ochiul uman depune un efort susținut  de  focalizare cu ajutorul mușchilor atunci când citim sau vizionăm materiale pe orice tip ecran, față de materialele tipărite pe hârtie. De asemenea, acomodarea continuă la luminozitatea ecranului, luminozitatea de la nivelul tastaturii și cea a încăperii au efecte negative pe termen lung asupra vederii.

Oricât de mult am iubi lumina albastră, emisă de laptop-uri, tablete și televizoare LCD și cu LED, trebuie să avem în vedere că supra-expunerea poate cauza stres ocular, oboseală oculară și insomnie. 83% dintre persoanele care petrec mai multe ore folosind gadget-uri ce emit lumină albastră acuză un disconfort ocular în timpul sau după utilizarea acestora: dureri de cap, pierderea concentrării, vedere încețoșată, insomnie, ochi obosiți, ochi roșii iritați sau uscați.

Dacă vrem să ne jucăm cât mai mult FIFA, NFS sau Diablo 3, sau să butonăm  noile generații de telefoane  Samsung S5 și Iphone 6, fără să simțim că ochii noștri sunt obosiți, nu trebuie să ignorăm simptomele. Consultul oftalmologic va stabili cu precizie ce ai nevoie, iar ție nu-ți va rămâne decât să-ți găsești perechea potrivită…de ochelari. Pentru restul, nu-ți rămâne decât să dai invite tuturor prietenilor tăi la un event în Centrul Vechi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button