BusinessCompaniiGadget

Google îşi menţine poziţia de lider şi anunţă profit peste aşteptări

Gigantul Google, proprietarul celui mai popular motor de căutare, a raportat în primele trei luni ale acestui an un profit peste aşteptările analiştilor de profil. Astfel, în primul trimestru al acestui an, compania cu sediul în Mountain View, California, a realizat un profit de 11,58 de dolari pe acţiune, peste cei 10,68 de dolari estimaţi de analiştii de profil.

Profitul net al Google s-a ridicat la 3,35 de miliarde de dolari, în creştere cu 16% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Veniturile pentru primul trimestru, fără divizia Motorola Mobility, încorporată la mijlocul anului trecut, au urcat cu 22% la 12,95 miliarde de dolari, avans similar celui din trimestrul al patrulea. Incluzând şi Motorola, veniturile consolidate ale gigantului american au avansat cu 31%, la 13,97 miliarde de dolari.

Principala divizie de internet a companiei a generar venituri de 9,99 de miliarde de dolari în T1 2013, în creştere comparativ cu suma de 8,14 miliarde de dolari înregistrată în perioada similară a anului trecut.

Potrivit oficialilor Google, sistemul de operare pentru smartphone-uri şi tablete dezvoltat de companie, Android, a depăşit deja sistemul celor de la Apple, iOS, fiind utilizat pe mai mult de 70% dintre device-uri.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button