GadgetTrends

Google House: Ghid de supraviețuire cu actorul Dragoș Bucur

Google_house_bucharest (18)Distracție, gătit, educație… toate sunt înlesnite cu ajutorul tehnologiei. În Google House am văzut cum noile tehnologii ajută un bărbat să „supraviețuiască” singur în casă. Bonus: am pregătit guacamole alături de Dragoș Bucur, unul dintre cei mai talentați actori români ai noului val, și am testat ochelarii Google Glass. Dar să vă spun, mai pe larg, cum a decurs experiența mea în Google House și vă las, totodată, să admirați pozele cu turul complet al Google House.

Invitația de a participa la deschiderea oficială a Google House din București anunța ceva foarte interesant. Cel puțin pentru mine. Și mai ales că din seria de evenimente anunțate, puteam să iau parte doar la un singur workshop. Și aveam de ales să mă întrec în cunoștiințe despre tehnologie cu Andi Moisescu, gazda emisiunii Apropo TV, și, totodată, să descopăr lucruri interesante despre cum folosesc românii internetul în activitățile zilnice, să aflu de la Răzvan Pascu, blogger de călătorii și antreprenor în turism, cum cea mai recentă tehnologie poate fi asistentul de călătorie sau vacanță și cum ne poate ajuta să explorăm lumea sau să văd cum noile tehnologii ajută un bărbat să „supraviețuiască” singur în casă alături de Dragoș Bucur. Am ales cea de-a treia opțiune.

Ajuns la fața locului am aflat că Google House este o casă obișnuită, dar decorată în stil Google – culori vii, aranjament nonconformist – unde se vor face demostrații despre felul în care echipamentele și serviciile Google pot fi folosite în viața de zi cu zi. Echipa Google a făcut, însă, ca lucrurile să arate de 10 ori mai bine decât mi-am imaginat inițial, iar Dragoș Bucur și-a intrat în rolul de amfitrion. Ne-a servit cu fresh de portocale, cafea sau apă plată, dar și cu brioșe „Google”. A păstrat, însă, ce era mai bun la sfârșit. Urmează să vă povestesc cum și ce a am gătit în bucătăria Google.

Dar până atunci, ne-am sorbit cafeluța în camera de zi unde am aflat că Nexus 7, Chromebook Pixel și Chromecast ne pot ajuta să partajăm video-urile de pe YouTube sau discuțiile video purtate pe Hangout cu prietenii și familia. Dar cum trăim în secolul XXI, nu-i aşa, încercăm să folosim cât mai puține cabluri, iar aici am apelat la Chromecast care, printr-un simplu click preia fereastra de browser partajată de pe Chromebook Pixel sau Nexus 7.

În camera de divertisment am povestit despre ultimele vacanțe, dar și ce destinații sunt tentante pentru perioada următoare. Am observat că tehnologia face ca planificarea călătoriilor și a vacanței să devină mai distractivă dacă e făcută împreună cu prietenii și familia și partajată pe televizor, astfel încât, toată lumea să vadă itinerariul, folosind Chromecast. În plus, Street View ne ajută să găsim, de exemplu, parcări în preajma obiectivelor pe care vrem să le vizităm sau ne poartă virtual prin locuri speciale din întreaga lume, de la muzee până la Marea Barieră de Corali din Australia sau Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Iar după ce am stabilit unde mergem, plecăm la drum folosind Google Navigation, care ne conduce de acasă până la destinație. Pe drum, ruta poate fi ajustată, iar Voice Search înlocuiește tastatura atunci când suntem la volan.  Așa că nu trebuie să tastați în timp ce conduceți.

Pentru că Dragoș Bucur este tătic a vrut neapărat să ne arate și camera copilului. Și, cum școala modernă presupune acces la internet și lucru pe documente partajate, Art Project sau World Wonders sunt serviciile prin care orice elev poate vizita muzee și arhive din toată lumea, documentându-se pentru proiectele școlare. Am testat și am aflat că Art Project îți permite să descoperi peste 40.000 de tablouri și obiecte de artă de pretutindeni și să afli informații despre acestea și creatorii lor. În paralel, World Wonders te duce în sute de locuri istorice de pe tot globul: de la Pompei și Palatul Versailles și până la ruinele Angkor Wat. Iar copilu tău poate apela la Google Docs și lucra aici colaborativ cu ceilalți colegi pentru a-și pregăti temele. Simplu, nu?

Pentru că după atâtea teme te apucă somnul, am trecut în revistă și dormitorul din Google House. Ne-am dat seama că înainte de culcare ne putem relaxăm citind o carte. Iar în Google Play Book găsim o multitudine de titluri (cca. 5 milioane); trebuie doar să descărcăm cartea preferată, iar apoi o putem citi oricând de pe tabletă, chiar și în avion, atunci când nu suntem conectați la internet. În prezent există o serie limitată de titluri în limba română, disponibile în Google Play Books, urmând, totuși, ca în perioada următoare numărul și diversitatea acestora să crească, pe măsură ce noi parteneri se vor alătura. Dacă nu avem chef de citit, putem să rememorăm vacanța uitându-ne pe pozele salvate pe Google+. Trebuie să știți că salvarea automată a pozelor pe Google+, indiferent dacă sunt făcute cu un smartphone sau o tabletă, ajută la economisirea capacității de stocare locală, pe dispozitiv.

Punctul culminant a fost, însă, bucătăria. Pentru a găti trebuie doar să-ți faci curaj. Pe YouTube este disponibil aproape orice ne putem imagina în materie de rețete și tutoriale despre cum să le preparăm. La aceasta se adaugă aplicații de gătit din Google Play, care ne oferă tot ce avem nevoie pentru a pregăti rețeta dorită. Voice Search se poate dovedi un „chef” asistent util atunci când suntem murdari pe mâini, în mijlocul unei rețete, și trebuie să dăm un telefon sau să căutăm ceva pe internet. Ca să nu uităm să cumpărăm lapte atunci când ajungem la supermarket, putem pune o alertă cu locație în Google Keep, care să ne reamintească să cumpărăm lapte atunci când ajungem în magazin. Google Translate ne ajută să știm ce comandăm când suntem în străinătate și nu înțelegem meniul: facem o poză la meniu și selectăm textul pe care vrem să fie tradus.

Fără să stea pre mult pe gânduri, Dragoș Bucur a schimbat locul actorului cu cel de bucătar. A căutat o rețetă de guacamole pe YouTube și s-a apucat de treabă. Și-a sunat, totuși, soția, pe Dana Nălbaru pentru a afla secretul unei porții „ca la carte”. Și, după doar 20 de minute, jurnaliștii, echipa Google și Dragoș Bucur se relaxau în camera de zi. Testând ochelarii Google și mâncând guacamole tortilla chips.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button