BusinessCompanii

Global City Business Park reînnoieşte contractele şi ţinteşte un grad de ocupare de 60% până la finele anului

Global City Business ParkGlobal City Business Park, una dintre principalele clădiri de birouri din zona Pipera deţinută de fondul de investiţii Global Finance, anunţă reînnoirea contractelor apropiate de termen şi ţinteşte un grad de ocupare de 60% până la sfârşitul anului în curs. Situat în zona de Nord a Bucureştiului, Global City Business Park are o suprafaţă construită de 56.000 mp şi un total de spaţii de închiriat de clasă A de 51.000 mp în două clădiri cu un regim de înălţime de P+10.

În plus, proiectul dispune de o suprafaţă de 28.000 mp construiţi subteran, unde se regăsesc 844 de locuri de parcare, ce le suplimentează pe cele existente la exterior. Proiectul a fost demarat in octombrie 2007 şi a fost finalizat în totalitate în februarie 2010.

De la începutul anului şi până în acest moment, am reînnoit două dintre cele mai importante contracte ce se apropiau de termenul de expirare. Astfel,  Coca-Cola HBC România, ce ocupă o suprafaţă de 5.400 mp în cadrul proiectului, şi Total Soft – 3.500 mp – şi-au dorit să rămână chiriaşii Global City Business Park, înţelegând facilităţile pe care le punem la dispoziţie“

Ivana Bozjak, Partener şi Head of Real Estate în cadrul Global Finance.

Potrivit declaraţiilor sale, la începutul acestui an, proiectul era închiriat în proporţie de 45%, pentru ca în acest moment rata de ocupare să fie deja de 50%.

“Până la sfârşitul anului în curs mizăm pe încheierea de noi contracte care să asigure ocuparea spaţiului de închiriat până la 60%. În plus, în următorii doi ani mizăm ca rata de ocupare a Global City Business Park să fie de aproximativ 90%“, a mai spus Ivana Bozjak.

Aceasta a adăugat, de asemenea, că în acest moment Global City Business Park are 26 de chiriaşi, iar cea mai mare parte a suprafeţei închiriate este ocupată de companii precum Coca-Cola HBC România, Total Soft, Call Point, Euroins, Ford, Cycle, ICAP, Global Finance, Daewoo şi Monsanto. Pe lângă aceste companii, parterul celor două clădiri este ocupat de mai mulţi retaileri sau furnizori de servicii de catering.

“Spaţiul destinat retailului, ce ajunge la 4.000 mp, găzduieşte un restaurant self service, un business lounge, un coffee shop, un salon de înfrumuseţare, o farmacie, 2 ATM-uri şi un magazin Inmedio“, a mai spus Ivana Bozjak.

Zona de retail foarte vast dezvoltată este unul dintre atuurile principale ale Global City Business Park. Aceasta oferă celor aproximativ 2.000 de persoane care lucrează în cadrul clădirii posibilitatea de a avea acces la cât mai multe servicii pe întreaga perioadă a zilei.

În ceea ce priveşte alte beneficii pentru chiriaşi, reprezentanta companiei a subliniat că specificaţiile tehnice superioare ale clădirii, eficienţa şi flexibilitatea spaţiului disponibil pentru închiriere ce poate fi amenajat în funcţie de nevoile clienţilor, cu un raport foarte bun de ocupare al spaţiului, sunt aspecte foarte importante. Dincolo de toate acestea, alte avantaje care ies în evidenţă sunt raportul foarte bun calitate – preţ şi costurile scăzute de mentenanţă, comparativ cu alte proiecte similare.

“Chiriaşii din cadrul clădirii noastre pun preţ pe calitatea serviciilor şi a facilităţilor pe care le oferim. Un aspect important pentru aceştia este asigurarea transportului către Global City Business Park cu ajutorul unui shuttle bus direct de la staţia de metrou Pipera“, a încheiat Ivana Bozjak.

Global Finance este un fond de investiţii înfiinţat în 1991 in Atena, Grecia, care administrează o serie de fonduri de investiţii private şi imobiliare.

În cei peste 20 de ani de la înfiinţare, investiţiile Global Finance au fost îndreptate către diverse sectoare precum producţie, tehnologie, retail, mass-media, telecomunicaţii, şi real-estate. Astfel, compania a realizat mai mult de 85 de investiţii în 11 ţări.

Compania a intrat pe piaţa din România în 1996 şi, dincolo de biroul din Bucureşti, mai are reprezentanţe şi în Belgrad şi Sofia. Pe piaţa locală Global Finance a investit în business-uri din domeniile farmaceutică, tehnologie, telecom, retail, reciclare, asigurări şi real-estate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button