Gadget

Girls’ Day in IT la Cisco Connect 2013

girl IT dayCea de-a doua parte a zilei la Cisco Connect 2013 este organizata special de echipa Cisco Romania pentru elevele si studentele interesate de domeniul IT. Sesiunea Girls’ Day in IT este dedicata unei initiative a Uniunii Intenationale a Telecomunicatiilor care incurajeaza fetele din licee si facultati de profil sa urmeze o cariera in sectorul IT&C.

Cuvantul de deschidere al evenimentului Cisco Connect 2013 va apartine Directorului General al Cisco Romania, Cristian Popescu. Acesta va fi urmat de prezentarea lui Dirk Schlesinger, Senior Director Manufacturing Industries Cisco Internet Business Solutions Group (IBSG), care va vorbi despre importanta inovatiei la nivelul companiilor in contextul afirmarii solutiilor IT ca un factor determinant pentru inovatie. In discursul sau, Ian Kennedy, Senior Director, Systems Engineering, European Markets, Cisco, va pune accent pe cea mai importanta tendinta din prezent a mediului online: „internetul tuturor lucrurilor”.

Cantitatea tot mai mare de date generata in contextul acestui trend va declansa noi vulnerabilitati la nivelul companiilor si furnizorilor de servicii, precum si nevoia unei abordari mai sofisticate a securitatii. Despre noutatile din zona BYOD – trendul tot mai prezent in viata companiilor – va vorbi Christoph Nienhaus, Theater IT Leader EMEA Central. In prezentarea „The Business Year Of Decision” se vor evidentia avantajele si provocarile adoptarii acestui trend, dar mai ales implicatiile din punct de vedere al eficientei financiare a companiei.

Prima editie a Cisco Expo in Romania a avut loc in anul 2003, numarul participantilor crescand de la 300 la prima editie la peste 1000 anul trecut.

In anul 2011 a avut loc, in cadrul deschiderii Cisco Expo, prima transmisie locala in direct folosind o solutie de teleprezenta Cisco, de la camera de garda al Spitalului de Urgenta Floreasca. In acelasi an, a fost demonstrata  o solutie „virtual host” care permitea intampinarea participantilor printr-o solutie video. De-a lungul celor noua editii ale Cisco Expo participantii au putut urmari peste 500 de prezentari si sesiuni tehnice.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button